Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler platser inom äldreomsorgen ja, men till vilket pris som helst?

Annons

Det var med både intresse och förvåning jag läste de centerpartistiska BAS-ledamöternas insändare TÅ 1/6. De påvisar på ett tryck på platserna på Sundbrolund vilken jag är den första att hålla med om. Den statistik förvaltningen fört och som nämnden tagit del om visar definitivt det. Den visar också att det finns ett stort önskemål om plats i centrala Kramfors.

Vi har från majoriteten, som ni mycket väl vet, förespråkat en utbyggnad i Ullånger. Vi har till och med sagt det i kommunfullmäktige vid något tillfälle. Men det var innan en utökning av Kvarnbacken ens var på tapeten. Kommunen har som ni också är fullt informerade om inlett förhandlingar med Sollefteå sjukhusförvaltning om det skulle vara möjligt att hitta en lösning för att utöka vårt redan befintliga särskilda boende där.

Parallellt vill vi även få en kostnad för utbyggnad av Sundbrolund utredd, så vi får två alternativ att välja mellan.

Därav min förvåning. C vill alltså redan, utan att ha en siffra på bordet binda sig vid alternativet i Ullånger. Ponera att vi när förslagen är utredda kommer få ta ställning till att det kostar säg dubbelt så mycket att bygga om Kvarnbacken jämfört med Sundbrolund.

Står ni då fast vid ert ställningstagande?

Om ni gör det så vill då jag veta hur ni avser finansiera och försvara den merkostnaden? Blir det samma C förslag som i skolan, det vill säga skattehöjning? Det börjar bli dyrt det här för de Kramforsbor som faktiskt valt att bo kvar här. Skulle ni välja att finansiera även detta med skattehöjningar så borde vi väl om inte redan då men nära inpå vara ledande gällande skattesats i landet.

Undrar vilken paroll C kommer gå till val med 2014?

Vill du betala högst skatt i landet - Välkommen till Kramfors!

Vi rör inget - vi höjer skatten!

Jag är som sagt var fullt medveten om trycket på särskilt boende i Höga kusten och det kommer bli fler, kanske nu, eller inom de kommande åren. Men jag vill veta vad prislappen för de bägge alternativen är innan jag bestämmer mig.

Jonne Norlin (S)

Ordförande BAS-nämnden i Kramfors

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons
Annons
Annons