Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Enberg: Tråkigt att körledaren slutar

Insändare

Jag tycker att Brukskören är en mycket bra kyrkokör som på ett lättsamt sätt framför många fina sånger. Då jag har fått signaler från gudstjänstbesökare och förtroendevalda att man saknade sånger med anknytning till temat i gudstjänsterna hade jag ett samtal nyligen med Brukskörens ledare och framförde önskemål om att repertoaren behöver förstärkas med kyrkligt profilerade sånger. Det är första gången sedan 2007 som jag sagt något liknande. Jag passade samtidigt på att berömma en stor del av Brukskörens repertoar.

Körledarens uppsägning kom oväntat för mig. Jag ringde henne i ett tjänsteärende då hon plötsligt sa att hon skulle säga upp sig. ”Ojdå, det var tråkigt att höra”, blev mitt svar. Och det menar jag!

Jag kommer uppriktigt att sakna hennes eminenta förmåga att leda både Brukskören och barnkörerna. Jag vet också att hon är mycket uppskattad körledare och hoppas verkligen att vi kan hitta en lösning för de körer hon nu lämnar.

När det gäller omsorgen om anställda har vi återkommande samtal i arbetslaget om hur var och en mår i sin arbetsuppgift. Som arbetsledare möter jag alla tillsvidareanställda i utvecklingssamtal, där vi samtalar om arbetsmiljön och hur vi känner i våra uppgifter och hur man mår. Jag har i de samtalen inte fått några alarmerande signaler.

Alla medarbetare erbjuds både grupphandledning och enskild handledning av externa terapeuter utan min inblandning. Det påminner jag regelbundet om. Allt med en förhoppning att alla ska må så bra som möjligt.

Kurt Enberg

kyrkoherde i Svenska kyrkan, Nätra-Sidensjö

Har du också något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv artikel
Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons