Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Ekonomiska orättvisor

Insändare

Ekonomiska orättvisor

Om USA som hämnd för terrordådet överfaller en muslimsk stat med krig kommer ju många oskyldiga att drabbas, precis som i New York, och krig är ju också en form av terror. Innan vi ställer upp på det, borde vi väl åtminstone göra orsakssammanhanget klart för oss i ett historiskt perspektiv.

Den amerikanska och brittiska imperialismen har i århundraden förtryckt och terroriserat befolkningarna i den så kallade tredje världen i syfte att exploatera dess naturtillgångar och utnyttja dess billiga arbetskraft.

En höjdpunkt i denna gangsterpolitik var kanske masstransporten av negrer från Afrika till USA, där de såldes som slavar åt plantageägarna, en trafik som gav väldiga profiter åt de hänsynslösa slavhandlarna. En annan otäckhet var det brittiska Ostindiska Kompaniets med krigiskt våld framtvingade försäljning av opium till Kina, för att göra dess befolkning beroende av denna drog.

Droghandeln i vår tid är för övrigt enorm, eftersom den bedrivs av de verkliga höjdarna i samhället, den härskande finansmaffian, som med sitt nätverk av hemliga sällskap kan sätta in sina redskap på samhällets nyckelposter och dessutom genom sin kontroll över nyhetsbyråer, press, radio och TV kan manipulera den allmänna opinionen i våra så kallade "demokratier" nästan efter behag!

Den enda räddningen för mänskligheten i både i-länder och u-länder är att vakna till insikt om de fruktansvärda ekonomiska orättvisor som råder i världen, när en liten parasiterande miljardärsmaffia genom storbankirers och industrimagnaters ränteutsugning, börsspekulation och skattefiffel kan tillskansa sig nästan total äganderätt och kontroll över kapital, produktionsmedel, naturtillgångar och media. Med en bättre insikt om verkligheten skulle vi kunna organisera en ny folkrörelse på gräsrotsnivå för att åstadkomma frihet, rättvisa och verklig demokrati!

Sune Hjorth

Sundsvall

Har du också något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv artikel
Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons