Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla har rätt till en dräglig tillvaro

Annons
Alla har rätt till en dräglig tillvaro

Vart är vårt kära fosterland Sverige på väg någonstans? Den frågan är det nog fler än jag själv som ställer.

Flera mänskliga liv som skriker på hjälp, när vi själva sitter på våra välgödda bakar i en trygg tillvaro och bara tittar på.

Vårt beteende mot våra medmänniskor är inte någonting annat än en upprepning av våra förfäders okänsliga och barbariska handlingar, bara nu i en mer modern tappning. Vi pratar om vår medkänsla mot andra och om vårt civiliserade land, men allt är tydligen bara en mask för att dölja en mera forntida världs värderingar.

Som vi alla vet är tortyr och dödsstraff enligt svensk lag någonting främmande. Hur kan då ett så kallat civiliserat land som Sverige agera som bödel åt dessa människor som kan komma att möta samma öde som grisen hos slaktaren?

Den frågan anser jag myndigheterna är skyldiga att ge ett svar på, vilket jag inte tror de kan ge. Jag tycker man ska lära sig grunderna till en ekvation innan man försöker att lösa den, för annars finns det inga svar.

Här plockar vi in människor och klär dem i falska förhoppningar och kallar det för hjälp, sedan klär vi av dem vad vi gett dem och kastar dem på vägen där de blir överkörda och kallar det för rätt. Endera ger man eller också låter man bli, det finns ej några mellanting.

Vore det inte en mera humanitär handling att inte plocka in någon som man vet att man sedan måste kasta ut. Har inte de människorna fått nog av psykisk press i sitt hemland?

Man kan fråga sig om inte vårt styre består av en grupp vallare som anser att flyktingar är någon sorts kreatur utan mänskligt värde.

Jag tycker vi svenskar ska börja att se att invandringen inte är någon sorts kohandel av icke förstående och tänkande varelser.

Många säger att "det är ju bara en svartskalle" med ett hånflin på läpparna, när det egentligen handlar om våra medmänniskor som vi borde hjälpa med all vår makt.

Hur skulle vi själva reagera om vi tappade vår trygga tillvaro som vi lever i? Vi skulle nog tappa vår hårda mask och skrika på hjälp, som ett barn skriker på sin mamma när någon varit dum.

Alla människor oavsett nationalitet, hudfärg eller kulturell uppfattning ska ha rätt till en dräglig tillvaro utan fördomar eller misär, för alla är vi lika mycket värda vad vi nu än anser och tror.

Monica Kringberg

Sandviken

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons
Annons
Annons