Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt Cimber fortsätter flyga åt SAS

Annons

SAS-kunder som ska flyga från Danmark till Nord- och Östeuropa framöver kan vara lugna. De plan som konkursade Cimber Sterling flög åt SAS fortsätter att flyga som vanligt sedan SAS ingått ett avtal med ett nytt Cimber som bildas ur askan av det gamla bolaget.

Efter konkursen i början av maj har det danska flygbolaget Cimber Sterling nu styckats i två delar. Flygverksamheten ska tas över av den tidigare ledningen som ska driva den under namnet Cimber.

Nu konkursade Cimber Sterling hade fyra plan som det flög åt SAS, cirka 30 dagliga flygningar. Efter konkursen för två veckor sedan har flygen fortsatt att gå sedan SAS ingick ett tillfälligt avtal.

För kunden har det inte varit någon skillnad alls, säger Anders Lindström, pr-ansvarig på SAS, till TT.

Det nya bolaget har ingått ett avtal med SAS som löper fram till sommarsäsongen 2014 och innebär att SAS inte behöver ställa in eller stänga några rutter till följd av konkursen. De flygningar som berörs går från Danmark till Nordeuropa, framför allt till Nordtyskland och Polen.

Den andra delen av Cimber Sterling som sålts omfattar Cimber Air Maintenance Center och Cimber Air Data, och den har köpts av Mansvel, tidigare ägare av Cimber Sterling.

Annons
Annons
Annons