Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya stjärnan från Stig H Johansson

Annons

För sex år sedan vann team Stig H Johansson och Erik Adielsson Jämtlands stora pris med Victory Tilly. På lördagen vann de i Östersund med Formula One.

En underbar häst med härlig inställning, sade Adielsson.

Jämtlands stora pris är ett speciellt lopp för Adielsson och Johansson. Vinnaren 2006 var Victory Tilly och det var storstjärnans sista lopp.

Den segern glömmer jag aldrig, sade Adielsson.

Formula One är Stig H Johanssons nya stjärna och femåringen har matchats lugnt.

Vi vill ha en häst som förhoppningsvis ska tävla några år i eliten och därför har vi tagit det lite lugnt i början. Jag blev erbjuden att starta Formula One i Elitloppet, men tackade nej eftersom det var för tidigt och det är inget jag har ångrat, förklarade Johansson. Därför var det med lite extra spänning som vi provade honom mot den äldre eliten för första gången. Och givetvis väldigt skönt att han kunde vinna direkt.

Formula One fick ett fint lopp i tredjepar utvändigt. Samtidigt som det var stenhårt tempo där framme (1.11,5/1 000 m) då Beanie MM och Iceland kivades om ledningen. Den sistnämnde tvingades trava utvändigt utan rygg men kunde ändå trycka sig till spets i utgången av sista sväng.

300 meter kvar trodde jag inte på seger eftersom vi skulle plocka in en längd på Noras Bean, men 150 kvar så kändes det som om vi skulle vinna. Det är en underbar häst med härlig inställning som sällan viker ner sig i en slutstrid, berömde Erik Adielsson.

Iceland gjorde ett enormt bra lopp och delade andraplatsen med Noras Bean.

I V75-1 lyckades Mr Picolit infria sitt stora favoritskap men det var först efter att Carambole P diskats för trängning. En mycket tufft beslut av måldomarnämnden.

Vi ansåg att Jörgen Westholm hade skaffat sig en lucka in mot upploppet och stört Francais du Gull. Vi var eniga i nämnden, sade Göran Åkesson till TV4.

Westholm var mycket besviken sedan Carambole P fråntagis segern och 150 000 kronor i prispengar.

De ansåg att jag hade stört Francais du Gull, men jag frågade kusken Erik Lindegren direkt efter loppet och han sade att det inte ens var nära. Men tydligen hade måldomarna en annan åsikt och ska de hålla den här nivån framöver så blir det jobbigt och väldigt många diskningar, sade tränaren och kusken Jörgen Westholm till TT.

Surt för de som hade plockat med storskrällen Carambole P på V75. Han var streckad på en procent av samtliga kuponger medan Mr Picolit var streckad på 85 procent.

Annons
Annons
Annons