På allehanda.se sparas viss data i cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda våra tjänster godkänner du detta.
⇒ Om cookies och personuppgifter
Annons

Nya regler för artikelkommentarer

+
Läs senare
/

Från och med idag krävs en giltig och bekräftad e-postadress för att kunna skriva artikelkommentarer på allehanda.se

Vi byter plattform för våra artikelkommentarer på allehanda.se. Förutom att det kommer att se lite annorlunda ut kommer du också att få nya möjligheter, som vi försöker rada upp här inunder.

- Detta kommer att innebära fler och bättre funktioner och förhoppningsvis en stabilare kommentarfunktion, säger Markus Sandin, webbchef.
Den främsta anledningen till förändringen är en satsning på att förbättra debattklimatet.
- Tyvärr har våra kommentarfält många gånger missbrukats på så vis att elaka påhopp från anonyma avsändare slunkit igenom. Tonen har stundtals varit alldeles för hård. Vi vill ha ett renare debattklimat oavsett om man skriver under med sitt eget namn eller under pseudonym. Det här är ett steg helt i den riktningen, säger Jimmie Näslund, chefredaktör och ansvarig utgivare.
- Detta handlar inte om yttrandefriheten; den är intakt. Vi vill bara försäkra oss om att det finns en verklig person bakom åsikterna som kommer fram.

Till höger kan du ladda ner en PDF som förklarar en del av de nya funktionerna.

 • Nytt kommentarssystem

  Disqus är en kommentarstjänst som används på många sajter runt om i världen. Du använder samma konto vare sig du kommenterar en artikel på Svenska Dagbladet, Norran eller CNN.

  Funktioner:

  Realtidskommentering. Kommentarsfältet uppdateras i realtid.

  Notifiering och svar. Du kan svara på kommentarer och även bli uppmärksammad om någon svarat på din kommentar.

  Inbäddning. Full integration med ledande onlineaktörer så som Youtube, Flickr och fler. Bädda in en video direkt i kommentarsfältet.

  Sociala medier. Du kan välja att dela dina kommentarer på Facebook och Twitter.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons