Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vampyrmusikal spelas in i Härnösand

En film om vampyrer som också är en musikal.

Går det ihop? Svaret är ja.

Nu gör Härnösandsfilmaren Caj-Åke Hägglund och hans filmteam de sista inspelningarna av musikalen "Master of the Moon".

Annons

"Master of the Moon", är en filmmusikalsaga, med vampyrer, änglar och vampyrjägare. Här finns ond bråd död, poliser, brott men också kärlek. Men framför allt finns fina klassiska rocklåtar som framförs av de amatörskådespelare som rekryterats till rollerna i den nya musikalen.

Filminspelningen startade för ett år sedan, men eftersom många av de medverkande arbetar vid sidan om har man mest filmat på helgerna.

– Det har gått mycket bra för de medverkande, både som skådespelare och som sångare. Jag räknar med att det här kommer att bli en bra film, säger Caj-Åke Hägglund, som har en bakgrund främst som dokumentärfilmare.

i "Master of the Moon" är han däremot både regissör och förste filmfotograf. Filmen har kommit till i samarbete med Film i Västernorrland, som ställt upp med utrustning, och Studieförbundet Vuxenskolan, som tillhandahållit lokaler och utrustning. Dessutom har man fått stöd och pengar från flera privata sponsorer.

Likväl bygger mycket på de medverkandes entusiasm. Hela filmen sysselsätter 80 skådespelare, tekniker, dansare och sminköser. Alla är från Västernorrland, från Sollefteå till Ånge, men de allra flesta är från Härnösand, som är inspelningsplats för de flesta scenerna. Några av de medverkande är den förre begravningsentreprenören Kenneth Elfving, som spelar polis, och Tidningen Ångermanlands säljare och Lillemor Edvinsson. Nästan alla som medverkar i filmprojektet är amatörer, men några är också proffs såsom Caj-Åke Hägglund.

Storyn kan vara svår att förstå från början.

– Filmen handlar om att vampyrer har invaderat staden och ängeln Gabriel kommer hit för att rädda den. Han vet att det finns vampyrjägare här och han söker upp dem, berättar Caj-Åke Hägglund.

Samtidigt så försvinner det mer och mer människor och polisen går på knäna av jobb.

I en av scenernas skildras hur en av karaktärerna anländer till jorden från rymden och landar på Smitingen utanför Härnösand. Men scener har även spelats in i Hemsö fästning, i Säbrå kyrka och i Murbergskyrkan i Härnösand.

– Filmen handlar om det onda och det goda. Förra söndagen spelade vi in en ganska stor scen med både brudpar tärnor och vampyrer i Murbergskyrkan med ett femtiotal statister, säger Hägglund.

Filmidén kom från början från "Byffy The Vampire Slayer".

– Men nu har vi inte en enda scen kvar som är inspirerad av den serien, säger Caj-Åke Hägglund.

Filmen beräknas få premiär i Härnösand den 22 september.

Annons
Annons
Annons