Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga prisade Konkalazi Band på besök

/

Prisade afrikanska ungdomsbandet Konkalazi Band från Malawi gästar i veckan Ö-vik och Sollefteå. Med på spelningarna finns även lokalkända duon Algot, riksvinnare av Musik Direkt.
– Det ska bli riktigt kul att spela med Konkalazi Band, som är ett otroligt intressant och bra band, säger Magdalena Eriksson i Algot.

Annons

Kvartetten Konkalazi Band från Malawi spelar en glad medryckande afrikansk vokalpop med rytmisk tyngd som lämnar få oberörda.

– Deras musikstil är svårdefinierad, men medryckande pop med tung rytm kommer nog närmast, säger Magdalena Eriksson.

Konkalazi Band var det band som bland fem tävlande nationer i södra Afrika, drog längsta strået i Musik Direkts kusintävling, Music Crossroads, som arrangeras i länderna Mocambique, Malawi, Tanzania, Zambia och Zimbabwe. Music Crossroads genomförs liksom Musik Direkt från lokal-, regional- och riksnivå i alla dessa länder och i slutänden samlas en tävlande akt från varje land i en internationell final samt en arrangerad mötesplats med seminarier och workshops. Det var en enig jury som fann Konkalazi band som vinnare i den internationella finalen i Maputo, Mocambique i februari tidigare i år.

Det var för övrigt där som de svenska riksvinnarna av Musik Direkt 2011 och Imagine Festival i Bryssel 2011, Algot från Gottne/Mellansel, var inviterade till gästspel.

Vinsten i Music Crossroads gav en europaturné, som man just nu befinner sig mitt i. Med start i Spanien arbetar man sig uppåt på kontinenten för att från Amsterdam ta sig till Sverige nu på söndag. På onsdag väntar en spelning på Sliperiet i Ö-vik och dagen efter gästas Kulturbygden i Sollefteå. På spelningarna i Ångermanland uppträder även Algot.

– Dessa två spelningar ska bli riktigt roliga. För oss väntar annars en hel del spelningar, både i Sverige och utomlands, i sommar. Men samtidigt söker vi också fler speltillfällen. Vi vill vara ute och spela så mycket som möjligt, säger Magdalena Eriksson i Algot.

Annons
Annons
Annons