Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svensktoppen Nästa tar plats på Mellanholmen

/
  • Karin Lönnå, radiopratare och projektledare för Svensktoppen Nästa.
  • Pledge -
  • Susanne Fellbrink -
  • Sanna Nordlander -
  • Niclas Frisk -
  • Steven North -
  • Madeleine Rösth -

I dag, fredag, är det dags för länsfinal i musiktävlingen Svensktoppen Nästa på Mellanholmen, klockan tre i Härnösand.

Sex bidrag tävlar om platsen som P4 Västernorrland har i finalen på Liseberg i sommar. Karin Lönnå är projektledare och taggad inför tävlingen.

– Vi har ett jättebra starfält i år med många olika genrer, säger Karin Lönnå.

Annons

I sommar går finalen i Göteborg bland bergochdalbanor och lustiga hus, men först måste Västernorrlands bidrag röstas fram i Härnösand. Omröstning sker till hälften av telefonröster och hälften av en jury. P4-programledaren Magnus Leijon kommer att sända live från Mellanholmen och projektledaren Karin Lönnå tror att många kommer tilltalas av arrangemanget.

– Det kommer att bli en folkfest. Det kommer finnas fika, presenter som delas ut, men framförallt kommer det spelas grym livemusik. Förhoppningsvis kommer vi även att ha någon form av ögonfröjd som överraskning också, säger hon lite hemlighetsfullt. Jag säger inget mer än att det har något att göra med saker som är ganska blanka och går på hjul.

Förra året vann rockbandet Kill Kill Pussycat från Ånge den lokala tävlingen med marginal, men i årets tävling är det något jämnare mellan bidragen.

– Det här året är det jämnare än någonsin, berättar Lönnå. Det ser vi som bevis på att alla bidragen håller hög kvalitet och med tanke på att det är olika genrer är det extra roligt.

Väderprognosen för i dag såg inte så väldigt lovande ut, men det berättar Karin att hon har fixat.

– Jag har ju bokat väder på nätet nu. Tjugo grader och lite lagom sol och moln hade jag tänkt kunde vara bra, säger hon och skrattar.

JOAKIM WIKSTRÖM

Annons
Annons
Annons