Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svensktoppen Nästa i Härnösand

/

Nu står det klart vilka artister och band som gör upp om att få representera P4 Västernorrland i Sveriges Radios rikstäckande musiktävling "Svensktoppen Nästa".
Röstningsprocessen har redan dragit igång och länsfinalen sker på Mellanholmen i Härnösand den 1 juni.

Annons

Som en del radiolyssnare kanske redan hört så anordnar lokalradion P4 Västernorrland även i sommar en lokal edition av den musikaliska talangjakten Svensktoppen Nästa, som i år arrangeras för femte året i rad. Både nya och etablerade låtskrivare och artister får vara med och tävla med nyskrivna låtar och nu är finalsextetten uttagen.

Valt ut låtar har gjorts av en åtta personer stark jury, bestående av bland annat Jessica Svensson från Musikföreningen Härnta och Skulefestivalens tillika Kramfors Stadsfest artistbokare Anders Högström.

– I år har det varit svårare än någonsin att sålla bort tillräckligt många bidrag för att få ihop ett lagom stort startfält till den lokala finalen. Västernorrlänningarna är så bra på att skriva låtar, säger projektledare Karin Lönnå.

Bidragen har kommit in från hela länet. Flest, drygt hälften, kom in från Sundsvall och även Härnösand var flitiga inskickare, vilket också märks i finaluppställningen där två bidrag har ångermanländsk anknytning.

Härnösandsbon Sanna Nordlander tävlar med balladen "Med dig hela livet", som är skriven av Scramblers-bekantingen tillika Härnösandsbon/Nora-bon Klas Norberg. Det andra inslaget med ångermanländsk anknytning är bandet Pledge, vars medlemmar kommer från Sundsvall och Njurunda bortsett från sångaren tillika Härnösandsbon Magnus Engqvist.

Omröstningen har alltså redan startat och röstar gör man på radions hemsida. Omröstningen avlutas i samband med den stora lokala finalen som direktsänds från Mellanholmen i Härnösand den 1 juni.

Den som vinner länsfinalen har chans att få tävla på riksfinalen på Liseberg den 26 augusti. Vinnaren av riksfinalen får i sin tur en garanterad plats som utmanare på Svensktoppen. Nytt för i år är att vinnande artist av Svensktoppen Nästa dessutom erbjuds en plats i Melodifestivalen 2013. Tanken är då att den vinnande artisten erbjuds en låt att tävla med.

Annons
Annons
Annons