Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succéshow av Al Pitcher

– Jag älskar att ni har två tågstationer här i Ö-vik, det är alltid bra att förvilla turister lite extra, inleder komikern Al Pitcher sin show efter att ha anlänt med tåg från fullsatta föreställningar i Umeå.

Annons

Förra året blev komikern från Nya Zeeland (men nu boendes i Sverige) årets manliga komiker i Sverige. Genom sitt charmiga och klockrena analyserande djupdyker Pitcher i svenska traditioner, uttryck och beteenden. Al Pitcher får publiken att skratta åt sig själva och gör alla delaktiga på ett bekvämt sätt i den gränslöst roliga ståuppshowen Fika tour.

Al Pitcher presenterar en ståuppkomik med interaktion och han är väldigt bra på att improvisera. Han känner av publiken och bygger ihop showen efter vad som funkar.

Han förklarar redan i inledningen att han försökt, at han verkligen försökt lära sig att uttala Örnsköldsvik, men att det var helt omöjligt.

– Det låter som när man spelar en LP-skiva baklänges, säger han efter att ha försökt än en gång.

Hela showen hålls på en lättförståelig engelska där det inte är svårt att hänga med. Under den första delen av showen kör han Fikatour-delen medan han efter den naturliga fika-pausen går in på de lokala parterna. Han hade under dagen promenerat runt i staden för att fota och snappa upp egenheter lokalt. Resultatet presenterade han sedan uppe på scenen, foton med komiska analyser och funderingar. Samtliga 200 i publiken känner igen sig, men inte bara det, han startar även en tankeprocess - Varför har vi egentligen så många pil-skyltar överallt i Örnsköldsvik? Varför heter tågspåren 11 och 12 och vart tog 1 till 10 vägen?

Showens utdelning var helt klart 100 procent av insatsen.

Annons
Annons
Annons