Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stadsfestens artister spikade

/

Arrangörerna till Kramfors Stadsfest har gjort klart med de fem akterna Kingen Karlsson, Waterloo, Sir Reg, Pink Hink och Lillasyster. I och med det är alla artister klara för årets stadsfest.

Annons

Om en dryg månad går Kramfors Stadsfest av stapeln, närmare bestämt helgen den 15-16 juni. I och med de aktuella nyförvärven är nu artistuppbådet klart.

Till festen kommer bland annat rutinerade jazzrockaren Kingen Karlsson, vilket stadsfestens artistbokare är lite extra nöjd över.

– Kingen Karlsson, som förutom sin solokarriär även varit medlem i Boppers, är en liten personlig favorit för mig. Han är en riktigt bra entertainer som alltid lyckas skapa ett bra publikdrag, säger Anders Högström.

Ett kärt återseende lär det bli för Kramforsborna när svenskirländska Sir Reg uppträder på stadsfesten. Bandet, som spelar keltisk punrock och har bland annat turnerat med kända skräckpunkbandet Misfits, spelade i vintras på Vinterfesten i Kramfors och togs då väl emot av Kramforsborna.

– Vi kände helt enkelt att vi ville plocka tillbaka Sir Reg till Kramfors efter deras starka insats på Vinterfesten, menar Högström.

Till stadsfesten kommer också göteborgska rockbandet Lillasyster. Lillasyster, som sjunger på svenska, består till två fjärdedelar av medlemmar från tidigare rockbandet Lok. De har till dags dato släppt fyra album, vara det senaste, "3", släpptes i januari tidigare i år.

– Bra rock med svenska texter är inte direkt vanligt. Därför känns det helt rätt att ha Lillasyster på stadsfesten, säger Högström.

Klara för stadsfesten är även coverbandet Pink Hink från Ö-vik och ABBA-tributebandet Waterloo. Pink Hink ska förutom en egen spelning även backa upp David Lindgren under hans uppträdande.

Artistbokare Högström är nöjd med årets artistuppställning.

– Kramforsborna är kräsna, men samtidigt kräver de inte några större namn eller artister som är på innelistan just nu. Istället för en sorgsen och nedslagen indiepopare tar de hellre glad och ösig musik. Kramforsborna vill ha ett stort och glatt partaj och det tror jag verkligen att årets stadsfest kan bli, säger Anders Högström.

Annons
Annons
Annons