Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stadsfesten återställer ordningen

/
  • Mikael Tallbacka är tillsammans med Ken Johansson arrangör av Härnösands stadsfest.

Efter Eric Saades rekordpublik, kaoset med Robert Gustavssons återbud och missen att välja bort Wallmans salonger ser personerna bakom Härnösands stadsfest fram emot ett stabilt arrangemang i år.

Annons

När fjolårets Härnösands stadsfest var över kunde arrangörerna Mikael Talbacka och Ken Johansson andas ut.

Inte bara hade rekordmånga personer, omkring 9 000, befunnit sig på Mellanholmen under Eric Saades konsert.

Arrangörerna hade även fått blixtinkalla Pernilla Wahlgren och Charlotte Perrelli efter att Robert Gustafsson och hans Rolandz lämnat ett sent återbud.

Dessutom hade stadsfesten för första gången på länge genomförts utan dragplåstret Wallmans salonger.

Jämfört med förra året kan Härnösands stadsfest 2012 ses som ett återställande av ordningen.

Wallmans salonger är tillbaka, arrangörerna har skaffat fullständiga rättigheter till partytältet och Mikael Tallbacka hoppas att varken regn eller sjukdom ska ställa till det igen.

– Vi märkte efter i fjol att folk saknade Wallmans salonger och det är inte så konstigt, de är ju proffs, säger han.

Några konkreta nyheter för i år finns inte. I stället siktar man på att genomföra det inarbetade konceptet.

Mikael Tallbacka säger att det i år funnits mer tid att förbereda stadsfesten – och att det märks. Listorna med deltagare till veckans olika nöjesarrangemang är, enligt honom, långa.

Bland årets artister finns Lisa Miskovsky, E-type, Ulrik Munther och, på återbesök från förra året, Sean Banan. På lördagen syns Mange Makers och Metal Allstars.

– Målet är att tilltala en så bred publik som möjligt. Fast vi satsar lite extra på ungdomar under lördagen i år. Anledningen är att Rock n' roll summer arrangeras samma kväll i Gussjö. Det lär locka en del äldre personer, och då kände vi att det är bäst om man försöker undvika krockar. Ingen vinner på det.

Den publik som i fjol kom för att se Eric Saade hoppas arrangörerna i år ska ta till sig Ulrik Munther. När det blev klart med E-type sade Ken Johansson att konserten kommer bli den största Mellanholmen sett.

– Det kan det nog bli. E-type kommer ha med sig en riktigt bra scenshow. Vi kommer få söka tillstånd för att använda pyroteknik men det gör vi gärna.

Att Härnösands dansbandsfestival, som tidigare arrangerats på samma plats under sommaren, lagts ner tror han inte kommer påverka Härnösands stadsfest.

– Nej, det tror jag inte. Vi hade så pass olika målgrupper. Men det är jättetråkigt att de fick lägga ner. Vi vinner alla på att det händer saker i staden.

Annons
Annons
Annons