Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya Madden är något i hästväg

/

När du läser det här har precis Dallas Cowboys och New York Giants spelat färdigt säsongspremiären i NFL på nya Met Life Stadium i New York.
Med andra ord kan man tycka att de väntat lite väl länge med att släppa årets version av spelat, jag hade väl föredragit att man släppte den när försäsongen drog igång.

Annons

Men kanske var det ändå värt väntan. För det här är något i hästväg. Sällan har så mycket hänt med ett spela från ett år till nästa.

För att börja i rätt ändå känner man inte igen mycket i menyerna när man startar spelet. Borta är de minimalistiska textremsorna med alternativ, och i stället är det stora pads med bilder och text som gäller. Men framför allt är det innehållet som står ut.

De senaste månaderna har gänget bakom spelet förklarat hur det här spelet kommer revolutionera sportspelen för en lång tid framöver, och den stora anledningen är ett helt nytt karriärläge som man tror ska kunna överföras på övriga sportspel från EA.

Det man egentligen gjort är att man släppt på alla spärrar. Tidigare fanns det ett Superstar-läge och ett Franchise-läge där du spelade som en spelare eller med hela laget. Det är borta. I stället har du ett karriärläge där alla former av begränsningar är som bortblåsta. Du kan vara i princip vilken coach eller spelare du vill. Om du känner för det kan du till och med snurra upp dagens försvarare med den evigt elektriske Barry Sanders. Lyckas du sedan inte övertyga din ägare kan du få kicken. Men vill du inte gå arbetslös är det bara att byta karaktär och fortsätta köra.

Kort sammanfattat, jag gillar det skarpt.

Ska vi hoppa vidare till själva spelandet har det även där hänt otroligt mycket. Den nya grafikmotorn "Infinity" ger ett helt nytt flow till spelet där rörelserna blir mer naturliga och du slipper (för det mesta) helkonstiga grafikbuggar där du kan ramla rakt igenom en spelare. Tacklingarna är våldsammare samtidigt som du kan ramla bara genom att snubbla på ett utsträckt ben.

Det finns så mycket att gilla med nya Madden, särskilt för en redan frälst. Men så klart kan man allid ha synpunkter. Mitt första intryck är att det tar lite längre tid att spela än tidigare. Valen och möjligheterna blir nästan för många innan man kommit in i det ordentligt. Men kan man leva med det och ta sig tiden det krävs att lära sig sporten så kan det här vara det bästa spel du någonsin köpt.

SPEL: Madden 13

Utvecklare: Electronic Arts

Utgivare: Electronic Arts

Format: Multi

Genre: Sport

Ålder: 3+

Betyg: 5/5

MIKAEL TJERNSTRÖM

Annons
Annons
Annons