Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Metal Gear Solid – nytt spel, film och mobilspel

/

Under ett event för att fira 25-årsjubiléet av ”Metal Gear”-serien avslöjades det fansen spekulerat om i åratal – Hideo Kojima arbetar på ett nytt spel i serien.

Annons

Än så länge är detaljerna kring ”Metal Gear Solid Ground Zeroes” sparsmakade, men klart är att det kommer att drivas av den nya grafikmotorn Fox Engine och riktar sig till den nuvarande konsolgenerationen. Spelet komme också att bjuda på en öppen spelvärld, men mer än så avslöjas inte i den nysläppta trailern.

Konami meddelade också att det är klart att man kommer att producera en biofilm baserad på spelen. Producent för filmen blir förre Marvel Comics-chefen Avi Arad, som är mest känd för att ha startat vågen av framgångsrika filmer med superhjältar som Spider Man och X-men (de ursprungliga trilogierna som släpptes under 00-talet).

Men det är inte nog med det.

Kojima Productions utannonserade även ett nytt smartphone-spel – ”Metal Gear Solid: Social Ops” – som kommer att bli ett kortbaserat actionspel baserat på tidigare spel i serien. Spelet kommer att drivas av Unity-motorn och planeras att släppas senare i höst. ”Social Ops” kommer att premiärvisas under årets upplaga av Tokyo Game Show.

Annons
Annons
Annons