Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarfesten - här för att stanna

/

Nedräkningen har börjat för Sommarfesten.

– Nästa helg är det dags. Vi öppnar grindarna klockan 16, säger Niklas Berggren, ansvarig för artistbokningen.

Annons

Fjolårets Sommarfest i hamnen gav ett litet plus för arrangörerna, som i all hast tog på sig uppdraget när Simsällskapet gav upp efter flera år. I år har gänget haft lite bättre tid på sig, vilket också kommer att märkas.

– Missar som gjordes i fjol har korrigerats och det vi gjorde bra ska bli ännu bättre, säger Niklas Berggren, driftansvarig på Harrys, som tillsammans med bland annat Barnens Dags Föreningen, Käglorna, Hoppets Stjärna och Friska Viljor står för arrangemanget.

Precis som i fjol kommer Eilert Pilarm att stå på scenen och framföra sina oefterhärmliga Elvis-tolkningar.

– Han gjorde succé i fjol och i år uppträder han både fredag och lördag, säger Niklas Berggren, som även räknar in Pink Hink på scenen.

– De gjorde sista spelningen med originalbandet i fjol. Nu har de två nya medlemmar med sig.

Niklas Berggren själv rekommenderar även Billy, ett sommarband, som lanseras som Sveriges näst bästa Gyllene Tider.

– De uppträder vid midnatt på fredag kväll, säger han.

Schemat i övrigt under festdagarna, som i år är reducerade från tre till två, innefattar aktiviteter som ska passa barnfamiljer – och mer nöjeslystna på kvällstimmarna.

– Käglorna ska förstås visa vad de kan, det blir dansuppvisningar, hoppborgar och knallar. Det blir också en massa annat, säger Niklas Berggren, som även är nöjd med att de i år har anlitat Ulf Edberg från Umeå som konferencier.

– Ulf Edberg har även två band med sig, The Mojos och Highway Boys.

– Det har definitivt varit lättare att hitta artister i år. Det är många som har hört av sig och vill vara med, säger han och påpekar att det förutom ett späckat program även rör sig om en hel del lokala förmågor.

På sikt hoppas arrangörerna att Sommarfesten ska växa – och även inkludera hela skärgården. Bra väder står högt på önskelistan för att 2012 ska bädda för det.

– Det var bra i fjol och vi hoppas på minst lika bra väder i år, säger Niklas Berggren.

Annons
Annons
Annons