Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Småstadsliv tar farväl i sommar

/
  • Humorgruppen Småstadsliv lägger ner efter fyra år. Sommarens turné

Humorgruppen Småstadsliv har inget mer att bevisa.
Efter fyra år har de letat sig djupt in i det svenska kollektiva medvetandet – och väljer därför att lägga ner.
Men innan dess hinner de besöka både Örnsköldsvik och Härnösand med sin nya show.

Annons

Sommaren 2012 blir den sista för Småstadsliv, humorgruppen som bildades i Bollnäs för fyra år sedan.

Efter fem långfilmer, 20 radioprogram, sju miljoner visningar på Youtube och över 100 000 personer som sett deras shower känner skaparna Christer Johansson och Christian Wallin att de nått vägs ände.

– Det går inte att ta det längre. Förr eller senare kommer folk att tröttna, och då är det bättre om vi tar initiativet först. Det sägs ju att man ska sluta när man är som bäst, säger Per Sonerud som arbetar med turnén.

Han framhåller att slutet inte ses som ett nederlag utan som ett naturligt steg efter att man nått sin topp.

– Beslutet fattades den 17 juli efter att vi funderat över framtiden. Vi kände att vi inte kan turnera till hösten eftersom vi gör det redan nu, och vi kan inte släppa en ny film eftersom vi gjorde det så sent som i mars. Till slut insåg vi att det kanske inte finns någon naturlig väg vidare längre. Vi har aldrig varit bättre än nu, säger Per Sonerud.

Fröet till det som senare blev Småstadsliv skapades när Christer Johansson och Christian Wallin jobbade tillsammans på en restaurang.

På kafferasterna började de improvisera fram olika karaktärer för varandra, och efter ett tag erbjöd sig en kompis att filma dem och lägga ut det på nätet.

När filmklippen visat sig få stor spridning kom Christer Johansson och Christian Wallin på idén att göra en längre hemmafilm, och snart bildades humorgruppen Småstadsliv som skulle bli deras huvudsakliga sysselsättning de kommande fyra åren.

På lördag uppträder de på nytt vid Folkets park i Örnsköldsvik, den här gången med showen "Svart och rivigt". Huruvida de kommer tangera förra sommarens publiksiffra på omkring 1 000 personer vet inte arrangör Eva Strömbäck, men hon är hoppfull.

– Vi kommer bära fram omkring 500 sittplatser men sedan tar ju folk med sig egna. Det vore roligt om det kom lika mycket folk som förra året, säger hon.

Småstadsliv uppträder på Folkets park i Örnsköldsvik på lördag och senare, den 10 augusti, på Murberget i Härnösand.

Annons
Annons
Annons