Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Shirley har fått tillbaka lågan

/
  • Shirley Clamp är tillbaka med ny energi och ser fram emot fredagens spelning på Nipyran.

Ett fint ställe på ett vykort som man inte besökt än. Så tänker Shirley Clamp om Sollefteå. Men på fredag är det dags, då gästar hon Nipyran.
– Det kommer svänga loss, bli härligt och röjigt! säger hon.

Annons

Under Laxfestivalen är hon gästartist hos Nipyrans husband Custom Covers på fredagen.

– Det är alltid lite ovant med ett nytt band, men man utvecklas och får nya idéer, säger hon.

Repertoaren kommer vara bred för att passa så många som möjligt, covers blandas med svenska låtar. På frågan om vad som gör en riktigt bra spelning så svarar hon att hon alltid tycker att det är upp till artisten.

– Det handlar mycket om mig och min egen inställning. Jag som artist måste känna "fan, vad kul det här är!", tappar man den känslan så har man ingenting där att göra. Mitt mål med varje konsert är att publiken ska känna att det är det roligaste de någonsin varit med om.

Men den känslan har inte alltid funnits där. Hon berättar hur hon precis kommit ur en "down-period", att det varit tufft efter Melodifestivalen 2011 när hon åkte ur Andra chansen med sitt band Shirley's Angels.

– Jag blev deprimerad. Det har blivit ett hårdare artistklimat och när man lägger ner så mycket energi som vi gjorde med änglarna blir man besviken när det inte räcker till.

Nyss hemkommen från en bilsemester med familjen känner hon sig laddad med ny energi. En bra period privat har gett henne en nytändning, nu kan hon känna en längtan efter att få börja skriva musik igen och samarbeta med andra musiker. Något som också hjälpt henne ur den jobbiga perioden är de dedikerade fansen. Många följer henne land och rike runt och finns alltid där.

– De är helt otroliga. När man var yngre så blev man ju förtjust i saker på ett helt annat sätt än man blir nu, jag var själv den där unga tjejen en gång. Det betyder mer och mer för mig att de alltid är där.

Carola var hennes idol när hon var yngre. Även Whitney Houston stod högt på listan. Det har länge cirkulerat ett rykte i medierna kring att Shirley Clamp har sjungit tillsammans med den stora stjärnan, men riktigt så är det inte. Innan hon slog igenom så jobbade hon som demo-sångerska, Whitney Houston fick höra en av dessa demos varpå hon ska ha sagt "She's great" och frågat vem tjejen med den vackra rösten var.

– Jag höll på att ramla baklänges när jag fick höra det! Men sedan har det förvrängts i medierna, det har verkat som vi var bästa kompisar vilket alltså inte stämmer, säger hon och skrattar.

Annons
Annons
Annons