Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Schlagerbiljetter redan i omlopp

/

Upp till 9 500 kronor kostar en biljett till finalen i schlager-EM i Malmö.
Trots att de officiella biljetterna ännu inte har släppts säljs platser till tävlingen på andrahandsmarknaden, skriver Sydsvenskan.

Annons

Priserna på andrahandsbiljetter till schlager-EM i Malmö är rejält tilltagna. Biljetter till finalen säljs för upp till 9 500 kronor och för den billigaste får köparen hosta upp 3 200 kronor.

Priserna för platser på finalens genrep och semifinalerna uppgår till mellan 2 000 och 4 700 kronor.

Polisanmält bolag

Bland dem som säljer biljetter finns Biljett Nu, ett företag som hamnade i hetluften sedan de sålt optioner på icke existerande biljetter till Bruce Springsteens konserter på Ullevi i Göteborg. Företaget polisanmäldes då, men händelsen ledde aldrig till åtal.

– Vi har blivit lovade ett visst antal biljetter av sponsorer men efter det som hände i somras vill vi inte garantera någonting så länge vi inte har dem i handen, säger Robert Jacobsson från Biljett Nu till Sydsvenskan.

Andrahandsbolagen uppger att de köpt upp biljetter från företag och sponsorer som blivit tilldelade platser på schlager-EM:s evenemang, men det påståendet tillbakavisas av arrangörerna. Schlager-EM:s exekutive producent Martin Österdahl säger att det ännu inte är klart när biljetterna släpps eller vad de kommer att kosta.

– Det är inte heller klart vilka som blir sponsorer, så de biljetter som säljs nu är inga biljetter, säger han.

Carl Cato /TT spektra

Annons
Annons
Annons