Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Picknickfest nalkas i Lungviksparken

/
  • Förra årets upplaga lockade drygt 1000 personer.
  • Förra årets upplaga lockade drygt 1000 personer. Nu hoppas arrangörerna att besökarna hittar tillbaka till Lungviksparken och årets Picknick i Parken.

För andra året i rad arrangeras en picknickfestival i Örnsköldsvik i samband med nationaldagen.
Onsdagens stora gratisfest bjuder bland annat på nio musikakter.

Annons

Från och med årets upplaga byter festivalen namn till Picknick i Parken och evenemanget arrangeras av Föreningen För Alla. Syftet med festivalen är att uppmärksamma frågor som har att göra med mångfald och gemenskap. Picknickfestivalen härstammar från Göteborg och startades som en motreaktion mot rasism och främlingsfientlighet.

Förra årets upplaga, alltså den första i festivalens historia, lockade drygt 1000 personer till Lungviksparken.

– Vi vill göra gott för Örnsköldsvik och arbeta för mångfald och gemenskap. En viktig del för oss är just att vi fokuserar på ett arbete för mångfald och gemenskap snarare än mot rasism, säger Amanda Rodling från föreningen.

Morgondagens festivalupplaga bjuder på totalt nio musikakter, var av de tre banden Stay Don't Run Away, Spatman och Three Of A Perfect Pair spelar på hemmaplan i Ö-vik. Därutöver spelar Göteborgsbandet Pfemme Records, Umeåbandet Caotico, Kramforsbandet Crash n Recovery, samt The Glorias från Boden. Dessutom uppträder soloartisterna Kim Vestin från Ö-vik, men numera boende i Stockholm, samt Göteborgaren Eddie Wheeler.

Annons
Annons
Annons