Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peace & Love: Publiken blev till zombies

/
  • Billy Idol: The Green Goblin hade glömt sin dräkt hemma när han kom till Peace & Love.
  • Rebecca och Fiona: Den svenska House-duon öppnade upp dagen.
  • Schulman Show: Alex Schulman kallade Markus Larsson för ett vattenlik, men sanningen är att Alexander Bard var blekare.

Fredagen började med svensk dansmusik och en trivsam talkshow, men övergick plötsligt till zombieapokalyps.

Annons

De gråa molnen låg som ett täcke över Borlänge under fredagen, och regnet hängde under hela dagen i luften. Kanske bidrog det till den återhållsamma stämningen inledningsvis.

Förra året gjorde Rebecca och Fiona succé på Peace & Love, därför har de till detta år uppgraderas till största scenen. Men de börjar tidigt, 16:00, och det är tunt med publik. De lyckas inte locka fler till dans än att det blir en ovärdigt trög start av festivalens näst sista dag.

På Graceland-scenen tar sedan Schulman Show plats. Talkshowen har sitt ursprung på Aftonbladets webb-tv och visas även i Kanal 5. Detta är första gången som de tar programmet ut till sin publik, och som vanligt är det den traditionella panelen, med Markus Larsson och Hannah Widell, som sitter vid Alex Schulmans sida. Gäst är Alexander

Bard och samtalet kretsar i första hand om homosexuallitet och hans drogliberala inställning, till stora delar av publikens lycka.

Efter showen springer publiken lyckligt ut på området igen, men det är inte längre sig likt.

Musiken ekar över taken –men endast Billy Idol med sitt band är vaken. För besökarna står som zombies med livlösa ögon och ser i första hand ut att längta efter att få äta upp någons hjärna eller möjligtvis en kebabtallrik.

Det är en post apokalyptisk stämning som råder på området. Och att stirra ner i en kebabtallrik är nog betydligt mer givande än att se vad som händer på scen. I sina bästa stunder ser Billy Idol lika galen ut som Norman Osborn, i den första Spiderman-filmen, men tyvärr glömde han sin gröna dräkt hemma. Istället nötte han på med helt vanlig rock, helt ren från galenskap.

Senare under kvällen spelade även rockbandet och vinförsäljarna Kent.

Tobias Öhgren

Annons
Annons
Annons