Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ö-viksdoftande rockfest i Umeå

/

Stora konsertfesten Nordic Rock 2012 i Umeå blir tämligen Ö-viksinfluerad.

Nu står det klart att rockfesten hålls i dagarna två och bland andra tar båda Ö-viksbanden Days Of Jupiter och Absorbing The Pain plats på scen.

Annons

Ö-viksföretaget GO Event, släppte under fredagen ett antal nyheter angående konserthelgen 6-7 juli i Umeå. Nu står det klart att evenemanget blir en två dagars festival och omvandlas i och med det till en ny upplaga av företagets populära rockfest Nordic Rock.

– Vi kommer att köra Nordic Rock i år igen efter ett års uppehåll. Detta blir den tredje upplagan, berättar Andreas Olsson på GO Event.

2009 gick Nordic Rock för första gången av stapeln i Umeå. På scenen stod bland annat Whitesnake och bara under festivalens lördag kom över 6000 personer och festivalen var en succé. 2010 gästades andra Nordic Rock-upplagan av Europe och runt 5000 personer fanns i publiken. På grund av sämre finansiella förutsättningar blev det ingen tredje upplaga av rockfesten förra sommaren, men nu blir det alltså en ny upplaga.

Allehanda Nöje har tidigare berättar om att John Fogerty och Mikael Rickfors ska spela på T3 Arena, det vill säga Gammlia fotbollsarena, den 7 juli. Nu står det klart att även Dan Hylander, samt danska Gasolin Show kommer att stå på stora scenen samma kväll. Kim Larsen saknas från bandet Gasolin, då han kör solo numera.

– Med denna uppställning samt underhållning på vår lilla scen vid tältet så garanterar vi att ingen kommer bli besviken denna kväll, säger Andreas Olsson.

Kvällen innan kommer alltså även den bjuda på ett gäng konserter, och allt ingår i vad som kallas Nordic Rock 2012. Under fredagen spelar svenska Hammerfall och Saint Deamon, samt danska Pretty Maids. Även Ö-viksbanden Absorbing The Pain och Days Of Jupiter ska spela under fredagen.

– Egentligen har vi inte haft någon tanke på att göra Nordic Rock mer Ö-viksinfluerad. Men det är alltid kul att få in lite Ö-viks anknytning, då vi trots allt bor och verkar i Örnsköldsvik, säger Olsson.

Ännu är inte alla band klara för Nordic Rock 2012, vars biljetter släpps 24 maj.

– Det känns fantastiskt att vi har möjlighet att erbjuda Umeåpubliken och hela Norrland på ett bra rockevenemang, säger Andreas Olsson.

Annons
Annons
Annons