Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ö-vik får rockfestival utomhus

/

Rockfesterna Rock On The Docks har gått från klarhet till klarhet.

Nu tar man steget utomhus.

Den 25 augusti anordnas endagarsfestivalen Rock On The Docks Festival utanför Fjällräven Center.

– Örnsköldsvik behöver en sådan här utomhusfestival, säger arrangören Per Karlsson.

Annons

Om lite drygt två månader slår portarna upp för Ö-viks nya rockfestival vid namn Rock On The Docks Festival. Festivalen är såklart sprungen ur rockevenemangen Rock On The Docks, som hållits inuti Fjällräven Center, samt Rock On The Hill, som tidigare anordnats på Folkets Park. De tidigare upplagorna har samtliga varit välbesökta med oftast uppemot 1000 personer i publiken.

Nu väljer arrangören Per Karlsson, som för övrigt också är trummis i April Divine, att härnäst anordna en endagars rockfestival, som går av stapeln 25 augusti.

– Jag tycker verkligen att Ö-vik som stad behöver en sådan här endagsfestival. Det har alltid varit en dröm för mig att arrangera en festival, och detta är förhoppningsvis starten på något stort och återkommande varje år. Detta ska växa, det är ambitionen, säger Karlsson.

Festivalen kommer att hålla till på kortsidan av arenan, ut mot vattnet. Det blir tre stycken scener, plus en nattklubb inne i Victory Bar. Festivalen kommer att innefatta ett inhägnat område med kapacitet för runt 2000 personer.

– Vi kommer att ha en stor scen vid namn "Rockklassiker-stage", samt två stycken mellanstora scener, "Rockstar energy drink-stage" och Studiefrämjandets "Nemis-stage", berättar Per Karlsson som arrangerar i samarbete med Rockklassiker, Allehanda Media, Attityd, Norrscen, NKM, JC, Victory, Bilbolaget och Däckladan.

Totalt gästar elva rockband festivalen. Mest iögonfallande är kanske Engine No.9, 7 Doors Hotel, April Divine, Days Of Jupiter, Absorbing The Pain och Motley Cruel. Därtill gästas festivalen också av Itchy Daze, Sherlock Brothers, Smash Into Pieces, Solid Sound och South & Maine.

– Det jag är mest stolt över är att jag lyckats återförena Engine No.9. I mitt tycke är de Ö-viks metalstoltheter, säger Per Karlsson.

Per Karlsson poängterar också att inte bara hårdrockare är välkomna.

– Jag vill inte bara köra en festival för rockintresserade, därför har vi även en nattklubb inne. Personligen gillar jag även hiphop och klubbmusik, så ni kommer garanterat hitta mig i DJ-båset med jämna mellanrum, då jag inte stressar runt med annat eller sitter bakom trummorna med April Divine, säger Karlsson.

Annons
Annons
Annons