Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nöjesredaktören; "Nordic Rock, Gatufesten eller Strandparken?"

/

Det är mycket nu.

Helgen stundar och för ambivalenta nöjessugna ångermanlänningar kan vägvalet vara svårt.

Ska man stanna kvar i landskapet eller kanske bege sig söder- eller norrut?

Annons

Helgens stora evenemang i Ångermanland är utan tvekan Amanda Jenssens gratisspelning i Ö-vik. Vid bra väder kommer säkerligen över 4000 nolaskogsare besöka Strandparken och med tanke på att Amanda Jenssen är en riktigt bra liveartist, fråga de som var på Skulefestivalen för två år sedan, har lördagskvällen alla möjligheter att bli en välbesökt succé.

Sedan är ju gratis oerhört välsmakande...

Beslutar man sig för att åka norrut väntar rimligtvis Nordic Rock i Umeå, som redan i kväll inleds genom bland andra Hammerfall och Crucified Barbara, samt duktiga Ö-viksrockarna Absorbing The Pain och Days Of Jupiter. Men självklart handlar Nordic Rock 2012 till absolut största delen om en levande legend till countryrockare, som spelar under lördagskvällen. John Fogerty kommer rimligtvis dra runt 10 000 personer till Gammliavallen, eller T3 Arena som det tyvärr numera heter, och lira gamla Creedence Clearwater Revival-klassiker så att allsången kommer att höras ända upp till studenthemmen på Ålidhem.

Åker man söderut stundar förmodligen Gatufesten i Sundsvall, som i skrivande stund genomför upplaga nummer 25 i ordningen. Gatufesten erbjuder i år en ganska bra artistuppställning, inte minst för att Rival Sons, The Soundtrack Of Our Lives, Deportees, Eldkvarn, Thin Lizzy och Graveyard finns i samlingen. Dragplåstret Sean Paul kunde jag däremot verkligen inte bry mig mindre över.

Men Sean Paul får gärna dominera på Gatufestens lördag kväll hur mycket han vill, för själv åker jag utsocknes på lördag och ser Pearl Jam, ett av mina absoluta favoritband, lira i Globen. Den konserten prioriteras före alla gratisspelningar i Strandparken, alla Gatufester och alla norrbelägna rockfestivaler alla dagar i veckan.

2 saker jag hört den senaste veckan:

• Thomas Stenström - "Nåt annat nån annanstans" (album): En lovande debut av Uddevallasonen och singlarna ”Full av liv” och ”Detsamma" är finfin pop.

• Erik Hassle - "We Dance" (album): Harmlöst och bra soulpop av den förre så hajpade talangen. Tyvärr saknas det lilla extra.

2 saker jag sett den senaste veckan:

• "Chronicle" (dvd-film): En annorlunda och överraskande scifi-thriller om tre grabbar som får superkrafter.

• EM-finalen i fotboll (tv-sändning): Att spansk tillknäppt och tråkig sidledsfotboll ska segra är något av ett slag i ansiktet för fotbollen som sport. Ironi? Onekligen.

/Peter Carlsson - redaktör för Allehanda Nöje

Annons
Annons
Annons