Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nästan som folkpark med Brolle

Brolle är på turné. Det började häromdagen i strålande väder i Piteå. På fredag var det dags för Kramfors.

Annons

Här var vädret mindre strålande, men ändå inte så illa att det skrämde bort publiken. Långt innan insläpp klockan åtta ringlade kön lång längs med hela Torggatan. En del verkade ha så bråttom att komma till konserten att de inte hann få i sig någon mat, och kön till korv- och hamburgerserveringen blev hur lång som helst med en gång.

En uttalad avsikt med Brolles turné är att återuppliva folkparkstraditionen.

- Ett evenemang för alla åldrar, med chokladhjul, kokt korv, alla kommer redan klockan åtta, musiken börjar spela 22.30, och klockan ett är det slut, säger P J Jägerhult, Brolles turnéledare.

Inte tour manager, folkparken är hemvävd. En del av P J:s förhoppningar stämmer in ganska bra. Det är faktiskt bra åldersblandning, vilket är ovanligt annars. Kokt korv finns det, visserligen inget chokladhjul, men istället finns det skytte, slå-i-spik-tävlingar, och liknande av obestämd karaktär. Klockslagen stämmer nästan, även om det fortsätter att komma folk hela tiden.

Det som är mest udda är nog ändå platsen. Folkparken håller nämligen till på hotell Kramms parkering. Till stor glädje för ett gäng rockabilly-entusiaster som har samlats på andra sidan riks-90, och kan avnjuta en gratiskonsert. Liksom de boende i husen längs med parkeringen, som sitter som på första parkett.

Men Kramms chef Linus Lagerqvist är ändå bara positiv.

- Det är innehållet, inte platsen som räknas. Det viktigaste är stämningen, och den har vi.

- Och titta, han slår ut med armen och pekar mot biljettkassan, äntligen är det kö i Kramfors!

Och visst var det en bra stämning. Det är oklart om öltält hör ihop med folkpark, men det var tacksamt med både sittplats och tak över huvud.

Sedan värmdes publiken upp med coverbandet The Buddies, innan det var det för den rosa Cadillacen att rulla in. Upp på sen med Brolle, som numera har växt till sig, och inte är Junior längre. Mannen som har gett brylkrämen ett nytt ansikte. Och det blev rock ´n roll med klassiker från 50- och 60-talen fram till klockan ett.

Gregor Flakierski

Annons
Annons
Annons