Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musikaliskt samarbete i höst

/

I tisdags besökte frilansmusikern Erik Lihm sångerskan Ann-Cathrine Wiklander i Sollefteå. Resultatet blir ett samarbete senare i höst.
– Det känns härligt och det blir en rolig upplevelse, säger Ann-Cathrine.

Annons

Sedan tidigare har de följt och lyssnat på varandras musik. Ann-Cathrine har till och med lånat och framfört några av Eriks låtar. Men det var genom en gemensam bekant på Facebook de kom i kontakt med varandra.

– Det här är första gången vi träffas på riktigt. När vi pratat under de månader vi haft kontakt så har vi känt att vi ligger på samma våglängd. Vi kom fram till att det skulle vara roligt att göra någonting tillsammans, berättar Erik Lihm.

Ann-Cathrine Wiklander bor i Sollefteå och rönte stora framgångar som dansbandssångerska på 1990-talet. Då hade hon flera hitlåtar på Svensktoppen, men den senaste tiden har hon legat lågt med sången. Hon har sjungit vid sidan av, samtidigt som hon arbetat som sjuksköterska.

– Det känns kul att komma igång igen och känna att jag har sånglusten kvar. Många har frågat var jag har tagit vägen, säger hon.

Erik Lihm har jobbat som musiker på heltid sedan 1971. Mest känd är han för att under 20 år ha spelat i Vikingarna fram tills bandet lades ner 2004. 2008 vann han musikutmärkelsen Guldklaven för Årets Keyboardist. Nu arbetar han som frilansmusiker och kompar andra artister. Målet för i höst är att sätta ihop en repertoar som kommer att framföras live inför publik. Nu när de äntligen träffas har de kunnat repetera för första gången.

– Jag är alldeles lyrisk, hans pianospel är så vackert. Det är en ära att få samarbeta med honom tycker jag, säger Ann-Cathrine Wiklander.

Erik Lihm berättar att de nu i första hand börjar boka in jobb för andra halvan av oktober.

– Vi har varit i kontakt med flera ställen som visat sig vara väldigt positiva och intresserade. Vi får se var det leder, säger han.

Repertoaren kommer att bli en blandning av deras Svensktoppshits. Självklara val är Ann-Cathrines "Kärleken" och "Vänd inte ryggen mot en vän". Även Eriks "Äntligen är vi tillsammans", den första låten han skrev till Vikingarna, kommer att finnas med.

– När det gäller Erik så finns det en musikskatt som är otrolig. Det ska bli fantastiskt att få upp en sådan bra musiker hit och spela. Det är inte alltid vi får tillgång till det här, säger Ann-Cathrine Wiklander.

Annons
Annons
Annons