Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stiftelsens i berg- och dalbana

/

Ljungaverkrockarna Stiftelsen, Takida-sångaren Robert Petterssons svenskspråkiga hobbyband som han har tillsammans med tre barndomspolare, röner just nu stora framgångar på topplistorna med hiten ”Vart jag än går” - en poplåt som funkar perfekt hos den breda publiken genom sin trallvänliga refräng och sitt mjukrockiga anslag.

Annons

Nu släpps fullängdaren ”Ljungaverk” och det visar sig att skivans sammanfattande sound är mer punkinfluerat och folkrockigt än förväntat, med tanke på singeln.

Både musik- och textmässigt går skivan i en kvalitetsmässigt berg- och dalbana. Topparna nås i nämnda hitsingeln, samt allsångsballaden ”Idag”, som för tankarna till 90-talets Metallica, och lär nog bli en publikfavorit. Källarbotten nås definitivt i och med vedervärdiga låten ”Nu får du gå hem” som innehåller textrader som ”Måste hela jävla natten gå innan jag får doppa veken i din eld” och ”Är du rädd att jag är stor, den är ju liten men naggande god”. Ingen skämskudde i världen känns stor nog när det gäller den låten.

De Takida-fans som varit grubblande över Stiftelsens sound, och om de även kan ta till sig Stiftelsen, kan andas ut i välmående. Steget mellan banden känns ibland påfallande litet, inte minst i låten ”Viljan” som känns som en svensköversatt Takida-låt. Och Takida-fansen som beundrar Robert Petterssons ansträngda rockröst lär knappast bli besvikna.

Tyvärr är det svårt att inte irritera sig låttexterna, som bitvis håller skamset låg klass.

Artist: Stiftelsen

Album: Ljungaverk

Bolag: Universal

Release: 26 september

Betyg: 2/5

PETER CARLSSON

Annons
Annons
Annons