Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Riffbaserad rock utan krusiduller

/

Hört talas om Pontus Snibb? Inte? Då har du en angenäm bekantskap att göra.

Annons

Bonafides sångare bjuder på fantastisk skönsång (med rock'n roll-mått) och står sig väl i klass med metalpionjärer som Sebastian Bach och David Coverdale. Nämnas bör också utflyttade Härnösandssonen Niklas Matsson bakom trummorna.

Under sommaren har du kunnat se dem både i Sölvesborg på Sweden Rock festival och betydligt närmare på Gatufesten i Sundsvall. Den som vill se dem i Sverige får bege sig till Sollentuna på lördag för sedan är det framförallt England som gäller för Malmöbandet.

Det här är riffbaserad rock utan krusiduller som inte ber om ursäkt, eller som Pontus Snibb sjunger i öppningsspåret, "Make my rules, I've got no time for fools".

"Ultimate Rebel" är bandets tredje platta, uppföljaren till framgångsrika "Something's dripping". Här bjuder bandet på tunggung med uppenbara blinkningar till både AC/DC och Kiss vilket planterar dem djupt i den klassiska rockmyllan. Lyssna bara på "Rag and bone man" nästan på gränsen till ett plagiat av "For those about to rock". Men det funkar och det svänger rejält.

Och precis som förebilderna AC/DC ödslas ingen tid på ballader. Det närmaste vi kommer någon form av andhämtningspaus är i "Blue Skies Red".

Artist: Bonafide

Album: Ultimate Rebel

Bolag: Rootsy/Warner

Release: 15 augusti

Betyg: 4/5

MARCUS MELINDER

Annons
Annons
Annons