Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Låt inte skenet bedra

/

De är skitiga och ruffiga. Ett resande teatersällskap från Timrå med vilja och ambition. Dragspel och husvagn. De tittar stint in i kameran. Men skenet bedrar.

Det jag väntar mig att få höra är klassisk bluegrass eller stökig garagerock. Men Timråsönerna Martin Nordvall och Mathias Näslund bjuder på fin indiepop, långt ifrån flanellskjortor och träskor.

De har spelat ihop sedan mellanstadiet och nu fortsätter deras musikaliska resa när de släpper uppföljaren till debutalbumet ”Balcony Cigarettes." Och det låter bra. Med en ljudbild som ligger väldigt "nära", harmlösa och fina harmonier, ackompanjerade av fjäderlätta bas- och gitarrkomp. Ett slags The Hives i indiepopkostym. Bandet själva nämner band som AC/DC, ABBA och The Strokes som några av sina influenser, men jag skulle också vilja addera Joy Division, utan ångest och mer disco.

The Sweet Serenades har tagit ett rejält kliv sedan debuten och bjuder nu på flera riktigt bra indiepoplåtar, som till exempel "Terminal 2", "Moving On" och avslutande "In Vacuo".

Artist: The Sweet Serenades

Album: Help me!

Bolag: Leon Records

Release: 12 september

Betyg: 4/5

MARCUS MELINDER

Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons