Annons

Agnes tar nästa steg

/

Agnes Carlsson har i princip gått från klarhet till klarhet genom hela sin artistkarriär. Successivt har den förre ”Idol”-vinnaren arbetat fram en egen typ av danspop som fungerar bra både internationellt och hemma i Svedala.

För fyra år sedan släppte hon rosade skivan ”Dance Love Pop”, men framgångarna lär fortsätta med nya skivan ”Veritas”, som blir hennes fjärde.

24-åringen fortsätter att jobba med sin danspop, något av en blandning mellan Robyn och Kylie Minogue, och ”Veritas” innehåller ett flertal låtar som kan leta sig in på topplistorna - även om den riktigt feta hitsingeln, som exempelvis förra skivans ”Release me” tyvärr saknas.

Första singeln ”One last time” är redan en succé och andra singeln ”All I want is you”, som pojkvännen tillika förre Ramsele- och Ö-viksbon Vincent Pontare varit med och skrivit, har potential. Men på skivan finns också ”Like god” och framför allt sköna ”Loaded”, som framstår som skivans ess.

Förvisso utmanar inte skivan sina lyssnare och musiken är som klipp och skuren för kommersiell radio och topplistor. Dessutom är ”Veritas” snudd på jobbigt välproducerad och tillrättalagd, men det ju de facto de flesta skivor i den danspopgenre som Agnes rör sig i.

 • Skivrecension

  Artist: Agnes

  Album: Veritas

  Bolag: King Island/Universal

  Release: 5 september

Annons
Annons
Annons
Dela
 • +1 Intressant!
Annons
För att kunna se bubblare behöver du skapa ett konto.
Du får även tillgång till:
 • Spara artiklar i din personliga läslista.
 • Kommentera vårt innehåll.
 • Få lokala erbjudanden.
Skapa konto
Annons
Annons