Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Munter och Miskovsky underhöll hela familjen

/

Härnösands stadsfest fortsätter att bjuda på bred underhållning. Under andra dagen var det i första hand Ulrik Munther och Lisa Miskovsky som lockade familjerna in till festområdet.

Annons

Det blåser svalt över mellanholmen när det är dags för dag nummer två av Härnösands stadsfest. Solen återhämtar sig bakom molnen men tittar fram med jämna mellanrum när artisterna börjar spela.
Fredagen skiljer sig inte mycket från det övriga schemat vad gäller inriktning på artister. Det är fortfarande breda artister som förväntas locka hela den samlade familjen – allt från lillebror, 1 år, till farmor, 97 år. Detta kryddas sedan med en rad coverband som får fungera som bakgrundsmusik till öldrickandet under kvällen.
Först ut av dragplåstren under kvällen är Ulrik Munther. Redan vid 16 års ålder lyckades han nå ut till en stor publik då han lade ut klipp på internet där han sjöng. Efter det har han hunnit med att vinna Lilla Melodifestivalen och senast tog han sig till final i den stora Melodifestivalen. Framför allt har han lyckats hitta sin publik.
När han kliver på scenen står småflickorna redo – som en samlad armé.
Han har blivit en sådan artist som har en fanskara som kan resa genom hela Sverige för att se honom uppträda live. Detta garanterar dock inte kvalité, ett band som Takida har liknande fans, vilket säger det mesta.
Tydligt är det att i Ulrik Munthers fall är det hela paketet som är det viktigaste – allt från munspelshållaren till den lilla gubbkepsen.
För den lite mognare publiken står sedan Lisa Miskovsky rustad med sin gitarr. Hon har släppt skivor i över tio år och tagit emot ett flertal priser för dessa. Tidigare i år gjorde hon dessutom Ulrik Munther sällskap i Melodifestivalens final med låten ”Why Start a Fire?”.
Det är även en av låtarna hon spelar precis samtidigt som regndropparna börjar falla över området. Men med den och hitsen "Driving One of Your Cars" och "Lady Stardust" behöver besökarna inte lida av regnet. Istället blir det en trivsam stund.
Senare under kvällen var det traditionsenligt dags för Smalare Än Thords att underhålla besökarna.

Klicka här för att se bildspelet i mobilen.

Annons
Annons
Annons