Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moraeus glänste som en sol över Gussjö

/
  • Kalle Moraeus växlade ofta och med bravur mellan olika instrument under kvällens gång.

Kalle Moraeus och Hej Kalleband var huvudnummer när festivalen Rock ’n’ roll summer nådde sin kulmen på Gussjönoret i helgen.
Svängigt, varierat, folkligt och med fantastisk värme fick Moraeus i gång publiken riktigt bra under den något kyliga lördagskvällen.

Annons

Till skillnad från förra årets regn så visade sig solens strålar över Gussjönoret när festivalen Rock ’n’ roll summer anordnades för andra året i rad. Först ut under kvällen var Little Gerhard i helvitt tillsammans med Tom Rocker Band.

Publiken kommer igång ordentligt på dansgolvet under en cover av ”Jag hade en gång en båt”, men tyvärr blir musiken lite slätstruken efter ett tag. När Little Gerhard sen försöker använda sin charm mellan låtarna bres det på en smula för mycket ibland. Att säga ”god jul” när man går av scenen mitt i sommaren, för att det ska vara roligt, är inget som fungerar i min bok.

Det var en aning kallt när kvällens huvudnummer Kalle Moraeus klev upp på scenen tillsammans med sitt band Hej Kalle, men oj vad fort det gick för publiken att glömma väder och vind. Med musiker av absolut toppklass bjöd Moraeus på: jazz, samba, rock, visa, folkmusik, pop, rap, hårdrock, vals och en Chuck Berry-låt vid namn ”Maybelline” som han skrivit svensk text på och döpt om till ”Maj Lundin”.

Moraeus visar också prov på sin musikaliska förmåga genom att ständigt byta instrument mellan fiol, gitarr och sång. Till skillnad från det stundom smått kaotiska mellansnacket hos Little Gerhard blir vi här istället bjudna på enkla och riktigt roliga anekdoter tagna ur Moraeus liv. Det är häftigt att se honom lekfullt prata på med publiken som om det vore hur lätt som helst.

The Refreshments avslutade med sin dansvänliga rockmusik. Pianisten Johan Blohm är grym på boogie woogie och gitarristen Jonas Göransson glänser under sina solon, men det når ändå inte riktigt ända fram. Det känns lite platt och låtarna går nästan ihop i varandra. Nej, det är inget snack om saken. Den klarast lysande solen över Gussjönoret den här kvällen stavar sitt namn Kalle Moraeus.

Var du där? Vad tyckte du? Skriv en kommentar!

Annons
Annons
Annons