Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lördagen tillhörde Ledin

Melissa Horn visade att hon har en trogen fanskara, och Henrik Schyffert och Johan Rheborg fick publiken att gapskratta åt trasiga avlopp och tråkiga efterfester i Sundsvall.
Men lördagskvällens konsertfest tillhörde framför allt Tomas Ledin.

Annons

Klicka här för att se bildspelet i mobilen

När Melissa Horn inleder kvällen häller regnet stadigt ner, och det är bara en skara med de största fansen som står och trycker framme vid scenen. Hon är personlig i sitt mellansnack, hon frågar om publiken mår bra trots regnet och berättar små historier om låtarna innan hon spelar dem.

Hon spelar sin vanliga repertoar av sorgliga och vemodiga låtar, men kompbandet ger melodierna lite mer puls än vad de i vanliga fall brukar ha när det bara är Melissa Horn och hennes gitarr. Det är vackert och stämningsfullt, men det saknas det lilla extra.

Henrik Schyffert är först ut av komikergänget som utgör Badjävlar. Han fångar publiken direkt med skämt om Klu Klux Klan-liknande regnponchos och turerna kring sena efterfester på Knaust. Schyffert har gjort sin Sundsvalls-hemläxa och driver med aktuella lokala händelser, vilket naturligtvis går hem.

När Peter Apelgren tar över stafettpinnen drar han långa och utmålade göteborgsvitsar om mördarsniglar och mosbrickor, vilket får publiken att le men inte mer.

Johan Rheborg lyfter föreställningen igen med säkra kort som en träffsäker imitation av Kungen och pengamjölkande heminredare. Rheborg belönas med mest applåder och jubel hittills under kvällen.

Björn Gustafsson kör inte lika stenhård standup som de andra, istället driver ha med sig själv och sin beundran för de äldre komikerna på turnén. Roligast blir det när han filosoferar om alternativa händelseförlopp i Gamla Testamentet.

När det är dags för Tomas Ledin att gå på scen märks det att det framför allt är hans kväll. Publiken har tilltagit betydligt, och de ger omedelbar respons på alla låtar som spelas. Han får det att rycka i dansnerven på ett antal par, som börjar bugga.

Han säger att han tänker spela alla låtar, och han gör ett ambitiöst försök genom att spela i två timmar, ge tre extranummer och väva in ett medley. Han lyckas underhålla publiken med en show med bra drag, och när det är slut verkar varken Ledin eller publiken vilja att han ska gå.  

Var du där? Vad tyckte du? Skriv en kommentar!

Annons
Annons
Annons