Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kurs i breakdance i Junsele

/

För sjunde året i rad erbjuder Folkets Hus och Parker de populära kurserna i breakdance för olika åldrar och nivåer under ledning av instruktörerna från dansgruppen Ultimate B-Boys.

I slutet av juni gästar man Forum i Junsele.

Annons

Mellan 25-29 juni blir det breakdance för hela slanten på Forum i Junsele. Under fem dagar får barn och ungdomar prova på ett program fyllt med dans, rörelse och träning i smidighet, styrka och koordination. Nybörjare får lära sig grunderna medan deltagare med förkunskaper vidareutvecklar och lär sig mer avancerad teknik. Instruktörerna kommer att gå igenom olika steg, koreografier och hjälpa deltagarna att utvecklas.

Arrangörer är Folkets Hus och Parker och träningen varvas med kunskap om breakingkulturen. Dessutom får deltagarna lära sig mer om B-Boys/B-Girls från hela världen, lyssna på olika typer av musik och lära sig mer om breakspråket. Sista dagen avslutas med att eleverna uppträder i en koreograferad dansuppvisning för familj och vänner tillsammans med Ultimate B-Boys instruktörer.

Instruktörer under kursdagarna är bland andra dansgruppen Ultimate B-Boys, flerfaldiga mästare i breakdance som dessutom synts i tv4-programmet "Talang".

– Junsele är enda platsen norr om Sundsvall som anordnar den här kursen och vi hoppas på att fler ska våga anmäla sig. Nu går det ju dessutom gratisbussar från Sollefteå också i sommar, konstaterar Tina Persson på Forum i Junsele.

Annons
Annons
Annons