Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konsertfest blev gubbfest

Det bjöds på gubbfest på Norrporten Arena under fredagskvällen.
Det blev framförallt en arkeologisk utgrävning där jakten på fossiler och koraller var mest lockande, tack vare Kent.

Annons

Klicka här för att se bildspelet i mobilen

Det tar ett tag innan besökarna kommer in till Norrporten Arena. När Konsertfesten drar igång är det nästintill tomt inne i arenan. Kön utanför, den är desto längre. Vilket gör att många missar inledningen av fredagskvällen.

Under den första dagen är det endast gubbar som spelar. Först ut i det rutinerade gänget är Magnus Uggla. Han kliver sedvanligt upp på scen till tonerna av Mange Makers. Tur att inte så många var på plats.

Därefter fortsätter han konserten genom att spela en rad äldre hits. De få som är på plats är nöjda. Tyvärr blir konserten allt segare desto fler som kommer in i arenan.

Sen, när de mörka molnen samlat ihop sig på himlen, är det dags för Kent. Tidigare i vår släppte de albumet Jag är inte rädd för mörkret. Mycket av det sexigt synthiga, från En plats i solen och framförallt Röd lämnade de.

De riktade istället sina blickar mot bandets ursprung – där allt började. Vilket även illustreras med den scenrekvisita de bygger upp för inledningen av konserten. I ett litet rum, med bilder på väggarna, spelar de i tills allt rivs ned och Kent förvandlas till det arenaband de faktiskt är en augustikväll i Sundsvall 2012.

Inledningen de valt för denna turné är snygg, men det är hur bra de får låtar som Petrolium, Sjunkhus, Ingenting och 999 att låta som blir kvittot på att Kent är ett av Sveriges bästa liveband.

Kent har efter en lång karriär inte blivit allt för bekväma. Bandet vill fortfarande ha mer. De vill upptäcka fossiler, döda koraller och göra en utgrävning av Atlantis.

Konsertfesten bygger på nostalgi, vilket sällan brukar vara speciellt spännande. Då är det betryggande att det finns några som inte har gett upp jakten på allt det som finns gömt i mörkret.

Fotnot: På grund av tidningens pressläggning dröjer texten om Bryan Adams.

Var du där? Vad tyckte du? Skriv en kommentar!

Annons
Annons
Annons