Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Killer Bee tar globalt sikte

/

Fjolårets återförening gav blodad tand och sedan dess har Ö-viksgruppen Killer Bee jobbat hårt.

Nästa vecka släpps förstasingeln från deras kommande skiva - som blir rockbandets första på 15 år med helt nytt material.

– En spännande tid väntar. Nu ska skivan först släppas i Europa och Nordamerikan och sedan blir det förhoppningsvis turné, säger Anders Rönnblom.

Annons

Efter 15 års uppehåll gjorde svenskkanadensiska rockbandet Killer Bee i fjol comeback, bland annat med en spelning på Ö-vikskrogen The Merry Can. Spelningen gjorde att Ö-viksbandet bestämde sig för att göra en ny satsning, en satsning som först och främst innebar släppet av samlingsskivan "Almost there", men också en helt ny skiva som sedan några månader tillbaka spelats in i Toronto, Kanada.

– Vi fick en jävla uppsving när vi återförenades och vi märkte av ett intresse från både publik och skivbolag, berättar basisten Anders Rönnblom, som bor i Trehörningsjö.

Efter fjolårets återförening skrev Killer Bee kontrakt med engelska skivbolaget Z-Records, som är specialiserat på hårdrock. Nu är nya skivan, som har namnet "From hell and back", färdigställd och ska släppas i Europa och Nordamerikan den 22 oktober. Planer finns även på att släppa skivan i Asien.

– Sista mastringen blev klar under onsdagsnatten, så nu har den gått vidare till tryck, säger Anders Rönnblom.

Trots att det kanske låter som om vägen har varit spikrak för Killer Bee är sanningen annorlunda.

– Eftersom vi är fem rätt tjurskalliga personer och musiker så har inspelningen inte alltid gått smärtfritt. Jag åkte över till Toronto med elva låtar och de låtarna hamnade också på skivan, säger Rönnblom, som skriver bandets musik medan Brian Frank skriver texterna.

Nya skivan kommer först och främst att släppas i enbart fysiska exemplar. Den som väntar på att "From hell and back" ska släppas digitalt, exempelvis på Spotify, kommer att få vänta till nyår.

– Vårt skivbolag och vi har bestämt att göra som Adele gjorde med hennes senaste skiva. Först släpps skivan i fysiska exemplar och en tid senare släpps den digitalt. Självklart handlar det om att vi ska få lite pengar tillbaka på skivan, säger Rönnblom.

Anders Rönnblom menar dagens Killer Bee-sound är tämligen likt dåtidens, med andra ord handlar det fortfarande om 70- och 80-talsifluerad hårdrock.

– Grunderna är detsamma, men ljudbilden har förändrats, uppdaterats och fräschats upp. Vi låter i och för sig lite tyngre och tuffare nu, men i grunden handlar det likväl om svängig old school-rock med livekänsla, säger Rönnblom.

Nästa vecka släpps musikvideon till nya låten "Step into my world". Två veckor därpå släpps andra musikvideon, till låten "All night long".

– Vi spelade in båda i Hamilton, i Nordamerika, och de har producerats och redigerats av Brent Doerner, som tidigare var medlem i rockbandet Helix. Vi är mycket nöjda med resultatet, konstaterar Rönnblom.

Efter skivsläppet väntar förhoppningsvis turné i både Europa och USA för Killer Bee.

– Det finns ett Killer Bee-intresse och jag tror att den här plattan kommer att fungera bra. Gör den det så verkar det kunna bli turnéer i både USA och Europa, säger Rönnblom.

Det är med andra ord förmodligen en hektisk tid som väntar för den fem medlemmarna i Killer Bee.

– Dessutom kan jag avslöja att vi redan har 16 låtar inspelade för en kommande skiva, som troligtvis kommer att släppas under senare delen av 2013. Så det är en hel del saker på gång, konstaterar Anders Rönnblom.

Annons
Annons
Annons