På allehanda.se sparas viss data i cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda våra tjänster godkänner du detta.
⇒ Om cookies och personuppgifter
Annons

Iron Maiden tar Sverige till 1988

+
Läs senare
/

Iron Maiden kommer till Sverige. Den 13 juli nästa sommar gästar bandet Stockholm med "Maiden England"-turnén, en show som blåser nytt liv i 80-talsskivan "Seventh son of a seventh son".

Om Iron Maiden kan, så kan du - headbanga som vore det 1988. På sin förra turné sålde bandet ut både Ullevi och Stockholms stadion och i sommar är det dags igen. Den brittiska heavy metal-giganten tar sin "Maiden England"-turné till Europa.

Den 13 juli nästa sommar blir Iron Maiden det första hårdrocksbandet någonsin som spelar på den nya nationalarenan i Solna utanför Stockholm.

– Vad vi kommer att göra är att döpa stadion i Stockholm och ge den "The Maiden touch". Det är förmodligen en av de bästa shower vi någonsin har gjort om man ser till scenbygget, ljuset, specialeffekterna, pyrotekniken och allt sånt där, säger bandets sångare Bruce Dickinson.

Självbiografisk turné

Den nya showen är del tre i Iron Maidens självbiografiska turnéprojekt där bandet har återvänt till olika epoker av sin snart 40-åriga historia. Den nya turnén vilar tungt på konceptskivan "Seventh son of a seventh son" som kom 1988 och som var den första där Maiden använde syntar och syntgitarrer.

– Det är en klassisk era, ett klassiskt album och ett otroligt viktigt album för bandet. Jag kom just hem från Amerika där ingen riktigt förstod det här albumet när det kom ut. De var mitt uppe i hair metal med Warrant och Poison. Vi åkte över med den här showen och knockade amerikanerna, säger Bruce Dickinson.

Carl Cato /TT spektra

  • "Maiden England"

    • "Maiden England"-turnén kommer till Sverige och Friends Arena den 13 juli 2012.

    • Biljetterna släpps den 2 oktober.

    • Showen är den tredje delen av Iron Maidens turnékoncept som inleddes med "Early days tour" (2005) och "Somewhere back in time world tour" (2008-2009).

    • Maiden England baseras på skivan "Seventh son of a seventh son", ett konceptalbum som i sin tur baseras på författaren Orson Scott Cards fantasyroman "Sjunde sonen" från 1987.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons