Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Iron Maiden tar Sverige till 1988

/
  • Iron Maidens sångare Bruce Dickinson live i Chicago under bandets senaste USA-turné. Nu tar Iron Maiden turnén till Europa där svenska fans får sin chans den 13 juli nästa sommar.
  • Iron Maiden.

Iron Maiden kommer till Sverige.
Den 13 juli nästa sommar gästar bandet Stockholm med "Maiden England"-turnén, en show som blåser nytt liv i 80-talsskivan "Seventh son of a seventh son".

Annons

Om Iron Maiden kan, så kan du - headbanga som vore det 1988. På sin förra turné sålde bandet ut både Ullevi och Stockholms stadion och i sommar är det dags igen. Den brittiska heavy metal-giganten tar sin "Maiden England"-turné till Europa.

Den 13 juli nästa sommar blir Iron Maiden det första hårdrocksbandet någonsin som spelar på den nya nationalarenan i Solna utanför Stockholm.

– Vad vi kommer att göra är att döpa stadion i Stockholm och ge den "The Maiden touch". Det är förmodligen en av de bästa shower vi någonsin har gjort om man ser till scenbygget, ljuset, specialeffekterna, pyrotekniken och allt sånt där, säger bandets sångare Bruce Dickinson.

Självbiografisk turné

Den nya showen är del tre i Iron Maidens självbiografiska turnéprojekt där bandet har återvänt till olika epoker av sin snart 40-åriga historia. Den nya turnén vilar tungt på konceptskivan "Seventh son of a seventh son" som kom 1988 och som var den första där Maiden använde syntar och syntgitarrer.

– Det är en klassisk era, ett klassiskt album och ett otroligt viktigt album för bandet. Jag kom just hem från Amerika där ingen riktigt förstod det här albumet när det kom ut. De var mitt uppe i hair metal med Warrant och Poison. Vi åkte över med den här showen och knockade amerikanerna, säger Bruce Dickinson.

Carl Cato /TT spektra

Annons
Annons
Annons