Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där...

/
  • Erik Nordström utgör tillsammans med Mats Norman duon Lilla Sällskapet. På onsdag kväll uppträder de på O'learys i Örnsköldsvik.

...Erik Nordström, ena halvan av hyllade duon Lilla Sällskapet som uppträder på O'learyrs i Örnsköldsvik i kväll.

Annons

I musikvideon till singeln "Genova" syns två personer onanera i varsin lägenhet. Har ni fått några reaktioner på det?

– Vi fick naturligtvis en massa reaktioner på det. Vissa tyckte att det var vulgärt och upprörande, och andra tyckte att det var vackert. Det var de sistnämnda som hade fattat grejen. Och lyckligtvis var de en stor majoritet.

Har någon av er några tidigare erfarenheter av Örnsköldsvik eller Ångermanland?

– Jag har tillbringat många somrar i min barndom i Örnsköldsvik-trakterna. Mina kusiner har ett sommarhus några mil därifrån vid ett ställe som heter Fillingen. Det ligger i en liten vik längs kusten och är jättefint. Det finns en massa klippor som man lekte vid när man var liten, och en bit därifrån ligger ett ställe som heter Saluböle. Där brukade vi äta glass och hoppa i hoppborg. Nu var det minst tio år sedan jag var där senast så det är lite speciellt att komma tillbaka igen, på ett positivt sätt.

Tidigare i år släppte ni debutalbumet "Om vingarna bär" och i sommar är ni ute på turné. Vad händer till hösten?

– Vi kommer att turnera året ut och parallellt jobba med våra andra projekt Ansiktet och Mash up internaional. Nästa år börjar vi med största sannolikhet skriva på nytt Lilla Sällskapet-material.

Vilken är er största stund som grupp hittills?

– Det var nog när vi spelade på Peace & Love nu i sommar. Det var första gången som jag insåg att det är många som lyssnar på vår musik. Det var så mycket folk att de var tvungna att stänga insläppet. Det är verkligen den mäktigaste känslan jag vet att se ett helt publikhav vifta med händerna och sjunga med i ens låtar!

Vilka artister går ni själva och ser på klubbspelningar?

– Först och främst alla våra kompisar. Sedan försökte jag se Active Child på Debaser för ett par månader sedan, men det var för lång kö så jag gav upp. Men det hade jag verkligen velat se.

Ni har beskrivit er musik som känslan att sitta på ryggen på en gigantisk fågel när den dundrar i väg mot en solnedgång av laser. Finns det något att tillägga?

– Ja, du glömde Lejonkungen-landskapet.

Vad kan man förvänta sig om man går och ser er på O'learys?

– Man kan förvänta sig kärleksfull stämning i sin absolut ösigaste form.

Annons
Annons
Annons