Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fjärde året för Sara Varga på Trollskoj

/
  • På torsdag uppträder Sara Varga i samband med Trollskoj vid Nipyran för fjärde året i rad.

För fjärde året i rad uppträder Sara Varga på Trollskoj i Sollefteå.
Där kommer hon bland annat framföra titelspåret till en ny film som hon skrivit musik till.
– Det ska bli jättespännande att se resultatet, säger hon.

Annons

Det blev ett hektiskt år för Sara Varga i fjol. Mellan april och september genomförde hon 130 spelningar – ett antal som gjorde henne till en av landets hårdast turnerande artister. Efter finalen, en julkonsert i Sollefteå kyrka, drog hon ned på tempot och började skriva nytt material.

– Under våren och den tidigare delen av sommaren har jag varit mycket i studion och jobbat med min nya skiva, "Ett år av tystnad". Det har blivit mycket skapande, även om jag fortsatt turnera samtidigt, säger hon.

På det nya albumet skriver hon för första gången inte musiken själv. Det gör i stället pojkvännen och artisten Lars Hägglund från Sollefteå, som också jobbar med Nipyran.

– Jag skriver texterna och Lars skriver musiken. Man kan säga att min nya skiva kommer låta mer akustiskt än tidigare. Det beror till stor del på producenten Ola Gustafsson som tidigare arbetat med Lars Winnerbäck och Melissa Horn, säger hon.

Men albumet är inte det enda som Sara Varga jobbat med den senaste tiden. Samma månad som "Ett år av tystnad" släpps kommer också en bok, "Min inre röst", där Sara samlar låttexter, dikter, tavlor och korta berättelser som ger en inblick i hennes konstnärskap.

– Det blir min andra bok och den kommer fungera som komplement till skivan, även om det inte var tänkt så från början. Det var bokförlaget som kom med idén efter att jag redan börjat jobba med albumet. Men det blir naturligtvis jätteroligt, säger hon.

Fast om både musik och böcker är välkända områden för Sara så bryter hon ny mark nästa år. Då släpps filmen "Bäst före" där Sara och Lars tillsammans skrivit all musik. I filmen syns Kjell Bergqvist och Ewa Fröling och bakom kameran står "Kocken"-regissören, Mats Arehn.

– Det ska bli jättespännande att se resultatet. Titelspåret heter "Hur gör vi nu" och kommer finnas på nya albumet. Jag kommer även framföra det på Trollskoj på torsdag, säger hon.

Annons
Annons
Annons