Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utdragen katten på råttan-lek

/

En annorlunda thriller som bjuder på spänning, intriger och även en liten dos romantik.

Annons

Året är 1939. Ett internationellt forsknings-team skickas i ett fartyg till Svalbard för att söka bevis för Alfred Wegeners teori om superkontinenten Pangea. Gruppen består av en norsk kapten, två tyska och två brittiska forskare, samt en svensk sprängämnesexpert. Till en början är allt frid och fröjd och förbrödringen är stor. Engelsmännen och svensken blir till och med utsedda till hederstyskar.

Gruppen svär inledningsvis att inga politiska intressen ska tillåtas påverka deras forskningsarbete. Men oväntat bryter andra världskriget ut och då är den gemytliga stämningen som bortblåst. Det gäller att välja sida sedan Tyskland visat musklerna genom att invadera Polen. Tyskarna lyckas inte övertyga engelsmännen att ställa upp på deras sida och svensken hamnar som neutral i en rävsax mellan grupperna. Vems sida står man på?

Onda sorteras från goda och det hela börjar likna ett Alistair MacLean-äventyr. En av tyskarna börjar döda de som inte ställer upp på Tysklands sida och den svenske sprängämnesexperten saboterar fartygets maskineri i syfte att förhindra att fartyget dras in i en krigsoperation på Tysklands sida. I det läget blir den utdragna katten på råttan-leken lite väl tröttsam.

På plussidan noteras det fina fotot, framförallt från Svalbards vita vidder.

Dvd/bd-film: En fiende att dö för

Regi: Peter Dalle

Roll: Tom Burke, Jeanette Hain, Allan Corduner, Axel Prahl

Genre: Thriller

Filmbolag: Disney

Dvd-premiär: 25 juli

Betyg: 2/5

UNO GRADIN

Annons
Annons
Annons