Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Farrell hjälte i nya "Total recall"

/
  • Colin Farrell berättar att han föll för manuset till

År 1990 kom den våldsamma science fiction-thrillern "Total recall" med Arnold Schwarzenegger.
22 år senare är det dags för en ny version – denna gång med Colin Farrell i huvudrollen.
– Det är en riktigt vild historia, som är värd att berättas en gång till, säger han till TT Spektra.

Annons

Den nya "Total recall" får svensk biopremiär på onsdag. Grunden till de två filmerna är "Blade runner"-författaren Philip K Dicks novell "We can remember it for you wholesale". Fabriksarbetaren Douglas Quaid besöker Rekall, ett ställe där man kan få falska minnesbilder inplanterade. Det som händer där får Quaid att tvivla på sin hela existens.

I Schwarzeneggerfilmen för detta honom till planeten Mars, men\- den resan finns inte med i novellen och inte heller i den nya filmen, som regisserats av Len Wiseman.

– Jag föll för manuset så fort jag läst det, säger Colin Farrell.

– Jag hade inte gjort en så här stor film på många år, och jag förstod att det skulle bli spektakulärt, med häftig action och häftiga specialeffekter.

Han säger att det hade varit korkat att tacka nej till det, att få bli en del av den världen, även om det innebar att vara i en specialeffektsstudio i Toronto.

Colin Farrell hade ingen kontakt med någon av dem som gjorde originalfilmen, men han såg om själva filmen nyligen.

– När den kom kändes den inte lika kitschig som den gör i dag. En del av specialeffekterna i den känns fåniga i dag, men det är fortfarande en väldigt kul film.

– Vår film är allvarligare än vad den gamla var. Och Arnold var ju kung när det gällde att få ur sig snabba och roliga kommentarer, så jag är glad att dom inte gav mig några sådana repliker.

Regissören Len Wiseman säger att han tyckte mycket om den gamla filmen.

– Men den var en produkt av den tid då den gjordes. Vi har en annorlunda ton, även novellen hade en annorlunda ton, och vi har försökt få med det i filmen.

– Vår hjälte är sårbar. Jag växte upp med actionfilmen som "Dödligt vapen" och "Die hard", med sårbara actionhjältar. Jag tror vi är på väg tillbaka till det.

Annons
Annons
Annons