Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fidelity Beats i internationellt hiphopkollektiv

/
  • Ö-viksbaserade hiphopproducenten Fidelity Beats har blivit antagen som
  • Johnny Holmgren är mannen bakom producentnamnet Fidelity Beats.

Örnsköldsvikproducenten Johnny Holmgren, under artistnamnet Fidelity Beats, har blivit antagen som "Warrior" i det kanadensiska hiphopkollektivet BattleAxe Warriors. Det betyder att han kommer få göra musik tillsammans med andra medlemmar i kollektivet och där ingår bland annat medlemmar ur den erkända hiphopgruppen Swollen Members.

Annons

Johnny Holmgren är killen som till vardags jobbar skiftgång på fabriken i Husum, men på ledig tid blir han hiphop-producenten Fidelity Beats. Han har spelat in beats i tio år och har bland annat jobbat med artisten Tony Komo som har flera skivor på Spotify. Nu i vår har han varit i kontakt med Moka Only, tidigare medlem i Swollen Members, som frågade om inte Fidelity Beats kunde göra musiken till en av hans låtar.

– Det var helt fantastiskt roligt, säger Johnny Holmgren. Jag har varit med och gjort Mokas nya låt "Night Rider" för några månader sedan. För att få fram rätt sound så så samplade jag ur en gammal 60-talslåt av Edna Wright som heter "Stand The Night".

Nu har han också fått medlemsstatusen "Warrior" i det internationella hiphop-kollektivet Battleaxe Warriors som har sin bas i Kanada.

– I början var det ett slags independent skivbolag för Swollen Members innan de fick kontrakt, berättar Johnny Holmgren. Nu har de en video på internet där de vill att folk anmäler sig och skickar in en video. Sen får man veta om man går vidare till nästa steg och blir en Warrior. Jag hade varit i kontakt med Moka Only och han sa att jag borde anmäla mig och förhoppningsvis får jag göra mer musik med dem i framtiden också.

Tidigare har Johnny Holmgren bland annat gjort musik åt den svenske rapparen Tony Koma. I början av låten "Back 4 Good" rappar Tony Koma ut orden "Fidelity Beats" om och om igen. Johnny Holmgren har lyssnat mycket på just Swollen Members, men i övrigt försöker han att inte lyssna så mycket på hiphop.

– Det blir lättare att sno andras idéer än att komma på egna då, berättar Johnny Holmgren. Men när jag gjort det har det nog mest blivit Swollen Members så att jag fått jobba med Moka Only är hur coolt som helst.

JOAKIM WIKSTRÖM

Annons
Annons
Annons