Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Festivalernas tid har inletts

/

Då är vi där.
Festivalernas tid har kommit - även till Ångermanland.

Annons

Tiden är här då vi utan skamsenhet skrålar med till Ledins sommar som alltid är för kort eller Ugglas dans som aldrig är under nyktert tillstånd.

Tiden är här då vi utan problem kan bosätta oss i fuktskadade fyrmanstält, äta tveksamma magontmedförande langos och teka i bajamajor under flera festivaldagar.

Tiden är här då vi utan ifrågasättande betalar 60 kronor för en blaskig öl, som förmodligen i själva verket är en folköl, serverad i ett opålitligt plastglas.

Förra helgen inledde Kramfors Stadsfest landskapets festivalsommar på ett gynnsamt sätt, precis som Kramfors Stadsfest gjort så många gånger förr. Helgen blev lyckad och välbesökt, trots att det för ovanlighetens skull var mer folk på fredagen än på lördagen.

Under gårdagen fortsatte landskapets festivalsommar genom mycket trivsamma gatumusikfestivalen Make Music Festival i Härnösand, på initiativ av 15-åriga Alma Pettersson och hennes pappa David Pettersson som en följd av att Alma inte lyckades få ett sommarjobb. Under en stor del av gårdagen fanns livemusik av varierande kvalité på flera platser runt om i Härnösand, något som gemytligt gav liv åt stadens gator och torg. Förhoppningsvis blir festivalen ett årligen återkommande arrangemang, något som också är målet, och Alma Pettersson och pappa David ska ha all cred för sitt engagemang och sin uppfinningsrikedom.

I helgen fortsätter festivalsommaren i Ångermanland med Junseles festivalliknande midsommarfirande och därefter väntar närmast Fjällsjömarknaden i Backe, Kammarmusikfestivalen i Härnösand och Sommarfesten i Ö-vik. Dessutom anordnas en familjedag med bland annat Sean Banan på Parken i Kramfors och Brolle invaderar hotell Kramms parkering med sin show.

Ö-viks stadsfest Sommarfesten, före detta Hamnfesten, växer ytterligare en aning i år, men steget till att Ö-vik har en värdig stadsfestival är fortfarande stort. Det rimmar så klart väldigt illa med Ö-vik kommuns ambition, utvecklingsarbete och projekt rörande att staden ska vara av världsklass år 2015. Nu har Ö-vik bara två år kvar att styra upp en värdig stadsfestival - gör man inte det så håller man näppeligen världsklass.

/ Peter Carlsson - redaktör för Allehanda Nöje

Annons
Annons
Annons