Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fest med Mange Makers på Stadsfesten

/
  • Max Christensson, Didrik Rastbäck, Peter Balazs och Max Henriksson är Mange Makers.
  • Mange Makers gör Sommar-Sverige osäkert. Max Henriksson, Peter Balazs Max Christensson och (i förgrunden) Didrik Rastbäck är ute på turné.
  • Mange Makers i gröngräset. Max Henriksson, Max Christensson, Didrik Rastbäck och Peter Balazs gör en sommarturné som tar dem ända till Magaluf på Mallorca.
  • Didrik Rastbäck.

"Fest hos Mange" gjorde Mange Makers till Youtube-kungar.
Nu tar de sig an Sommar-Sverige - och Magaluf - med fler låtar gjorda för blöta fester.
På lördag gästar de Härnösands Stadsfest.

Annons

Det har knappt gått ett år sedan de lade ut "Fest hos Mange" på nätet. Det som mest gjordes på skämt har nu klickats upp 6,9 miljoner gånger på Youtube.

– Vi hade en tävling där vi gissade hur många visningar den skulle få och jag röstade på 100. Vi tänkte aldrig att det skulle bli något över huvud taget, säger Didrik Rastbäck.

Framgången fick Peter Balazs, Max Christensson, Max Henriksson och Didrik Rastbäck från Stockholm att fortsätta med fler låtar. I december kom "Mange bjuder" och den 9 maj lades musikvideon för nya "Drick den" upp.

Nu är det som bara var en kul grej allvar. I juni gick tre av dem ut gymnasiet och 16-årige Max Christensson har bestämt sig för att ta ett sabbatsår för att satsa på Mange Makers.

– Man får bara chansen en gång, det går alltid att plugga vidare senare om vi skulle floppa sönder, säger Didrik Rastbäck.

Under sommar väntar en rad konserter runt om i Sverige - samt i Magaluf på Mallorca. De har en massa låtar på lager, men ingen lust att släppa en platta.

– Nej, vi tror inte på album. Vi tror på en bra, välgjord låt med musikvideo till, säger Peter Balazs.

Annons
Annons
Annons