Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

E-type och Sean Banan inledde Härnösands stadsfest

/

Allehanda bevakar Härnösands stadsfest i kväll, och du kan se alla bilder därifrån live här på webben i ett bildspel som uppdateras hela tiden.

Annons

Under torsdagen öppnade arrangörerna upp portarna till Härnösands stadsfest och Härnösandsdagen på Mellanholmen. Det blev i första hand en dag för de minsta barnen.

Programmet med aktiviteter under dagen har en tydlig inriktning på de allra yngsta besökarna. På eftermiddagen gästar Tobbe Trollkar och trixar för barnen som samlats på området. Och framför allt fanns barnfavoriten Sean Banan på plats när stadsfesten drog i gång på allvar.

Detta blir det andra året i rad som Sean Banan besöker Härnösands stadsfest. Men det har hänt en del i hans karriär sedan förra året. Han har varit med i Melodifestivalen samt spelat in biofilmen ”Sean Banan inuti Seanfrika”.

Mottagandet av deltagandet i Melodifestivalen och filmen har dock varierat. Den myndiga majoriteten av Sveriges befolkning har bestämt vänt honom ryggen, medan barnen betraktar honom som en kung.

Det är även tydligt när han hoppar upp på stadsfestens scen. Det är en känslig föräldrafråga, men det är uppenbart att det finns ett visst mått av förakt i föräldrarnas ögon när de ser sina barn skratta åt de fåniga skämten. Men detta är givetvis inget man talar högt om.

För här sätts föräldraskapet verkligen på prov för många. Stela leenden går att skåda över hela området när Sean Banan framför låtar som ”Händer i luft”, ”Skaka rumpa” och ”Gott nytt jul”.

Men Sean Banan vänder sig inte till föräldrar. Och barnens betyg är tydligt. Både svarttaxi och Sean Banan är – ”så jävla bra”.

Senare under kvällen ställde sig även E-Type på scenen för att bjuda på en konsert för stadsfestens besökare.

Klicka här för att se bildspelet i mobilen

Fotnot: E-types konsert hölls efter Tidningen Ångermanland och Örnsköldsviks Allehandas pressläggning. 

Annons
Annons
Annons