Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbla dansakter i Sollefteås stadspark

/
  • Sojo består av syskonen johan och Sofie Larsson och är en av huvudbokningarna på årets Ungdomens dag i Sollefteå.
  • Crossfire utgörs av bröderna Pencheff från Infinite Mass och Robert Wåtz från Rob 'n' Raz. De uppträder i Sollefteå på lördag.
  • Tony Vieria.

I en tid då stadsfesterna försöker boka så folkliga artister som möjligt fortsätter Ungdomens dag i Sollefteå att sticka ut.
Årets huvudakt är dj-kollektivet Crossfire som mixar karibisk socamusik med hiphop och house.

Annons

Efter tyska eurotechno-gruppen Italobrothers förra året fortsätter Ungdomens dag att boka mer nischade artister än de flesta.

Årets toppnamn är svenska dj-kollektivet Crossfire som varit förband till Chris Brown och Pitbull, men som nått sina allra största framgångar utomlands.

Gruppen består av Rodrigo "Rigo" Pencheff som började sin karriär med att grunda The Latin Kings innan han fortsatte till Infinite Mass. De senaste åren har han även turnerat med Teddybears.

En annan medlem är Rigos bror Christian "Cribe" Pencheff som, förutom att också medverka i Infinite Mass, driver skivbolag tillsammans med Rigo.

Den tredje personen är Robert Wåtz från gruppen Rob 'n' Raz som bestämde sig för att starta Crossfire tillsammans med Infinite Mass-bröderna.

Gruppen beskriver själva sin musik som en blandning mellan karibisk soca och dancehall, hiphop och europeisk house. Med första singeln "Lady" fick de uppmärksamhet under 2009 – och i Chile, där singeln släpptes med DJ Mendez, toppade den listorna i 18 veckor.

– Förväntningarna är stora efter Italobrothers förra året och därför valde vi att boka Crossfire, säger Tony Vieria vid kommunens ungdomsenhet.

Men i år nöjde sig arrangörerna inte med bara en större artist. Därför gjorde man även klart med gruppen Sojo som består av syskonparet Sofie och Johan Larsson.

– Sojo är en ny satsning från agenten Victoria Ekeberg efter att hon avslutat samarbetet med Petra "September" Marklund. Sofie har tidigare vunnit Lilla Melodifestivalen och nu har hon startat en eurotechnogrupp med sin bror, säger Tony Vieira.

Han säger även att förhoppningen är att Ungdomens dag ska erbjuda något annat än de flesta andra festivaler i området.

Ungdomens dag arrangeras i Sollefteå stadspark på lördag kväll och föregår Laxfestivalen med en vecka.

Annons
Annons
Annons