Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dave Edmunds till Junsele

/

I höstas bestämde Ulf Henriksson att det fick vara slut på musikfesterna i Junsele djurpark. Nu har han ändrat sig. Det blir musik och det är rocklegenden Dave Edmunds som kommer på Midsommardagen. Samma helg som djurparken säsongsöppnar.

Annons

– Det känns jättebra att vi kan fortsätta, säger djurparkschef Ulf Henriksson.

Det var de nya reglerna för poliskostnader som ställde till det. Henriksson skulle som privat företag få bekosta polisinsatsen själv och med sådana kostnader skulle han inte kunna få ett arrangemang att gå ihop ekonomiskt. Meningen var att Henriksson och polisen skulle träffas igen. Men mötena sköts hela tiden upp.

Men så uppstod en möjlighet tidigare i veckan. Den tidigare aviserade träffen blev av och helt plötsligt skulle djurparken inte behöva stå för hela kostnaden.

– Närpolischefen här i Sollefteå och länspolismästaren har varit väldigt bra och nu finns det en öppning igen, säger Henriksson.

Så sent som i onsdags blev det klart och redan på fredagen hade Ulf Henriksson klart med Dave Edmunds. Det blir den enda spelningen har gör i Sverige i år.

– Jag har väldigt bra kontakter med både bokningsbolag och artister. Edmunds skulle egentligen inte ut och spela midsommarhelgen. Men vi fixade så att Refreshments kan kompa honom och då bestämde han sig för att komma, säger Henriksson.

Nu blir det alltså traditionell midsommarfest på djurparken och Henriksson är glad.

– Samma helg har Wild Westcruisers sitt Midsummer-meet här i Junsele och jag tror att Dave Edmunds passar väldigt bra. Refreshments kommer först att köra ett eget set. Därefter kompar de Dave Edmunds. Eventuellt blir det någon fler artist också. Men det är inte klart ännu, säger han.

Dave Edmunds är en gammal gitarrhjälte som slog igenom i slutet av 60-talet med megahiten Sabre Dance. Sedan dess har det hänt mycket, under 70-talet var han till exempel med i supergruppen Rockpile. Han har dessutom jobbat som producent men även spelat på andra artisters inspelningar, bland annat Paul McCartney.

Kommer det att bli mer musik i djurparken i sommar?

– Det här öppnar för det. Men inget är klart ännu, säger Ulf Henriksson.

Annons
Annons
Annons