Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Countrydrottningen levererade i Skule

Under hela dagen föll regnet, men när konferenciern Jacke Sjödin invigde den 29:e Skulefestivalen tittade solen fram. Det var familjeunderhållning för hela slanten och barnen sken i kapp med solen.- Jättehärligt att vara här, säger kvällens stora stjärna Jill Johnson.

Annons

Efter att Jacke Sjödin hälsat publiken välkommen steg pulsen direkt nere vid Skulebergets fot. Bara en kvart senare stod Peter Lundblad på scenen och sjöng kärleksballaden Ta mig till havet.

- Måns Zelmerlöw, släng dig i väggen, skrek Lundblad i micken och fick omedelbar respons från publiken med applåder och glädjetjut.

Medan många satt bänkade framför den stora scenen höll barnen till vid den gamla. Där underhöll gamla Fame Factory-deltagaren Sandra Dahlberg och Lattjo Lajbans Mattias Singh de små med barnteater, sång och dans. Skrattsalvorna avlöste varandra och Sandra lyckades, på ett snyggt och improviserat sätt, rädda sin prinsessklänning med silvertejp när den sprack i ryggen.

Utöver musik och underhållning trängdes folk också på områdets matorg. I de små tälten kunde man köpa lax, rökt älgkorv, handgjorda tryfflar och mycket mycket mer. Allt skapat av lokala producenter.

Festivalordföranden Siv Sundström har jobbat på Skulefestivalen i 28 år och var redan efter en halvtimme mycket nöjd med uppslutningen.

- Folk har varit så less på regnet så de kommer ändå. Och nu blev det ju vackert väder, säger Sundström.

När det börjat mörkna något var det dags för kvällens stora dragplåster och starkast lysande stjärna att äntra scenen. Sveriges okrönta countrydrottning och låtskrivaren Jill Johnson stannade till med sin turné vid Skuleberget. Och hon gillade att vara tillbaka på bekant mark.

- Jättehärligt att vara här. Jag har många minnen från Höga Kusten då mamma är från Sundsvallstrakten, säger Johnson en timme innan sitt framträdande.

Hon är mitt i processen av en ny platta som släpps senare i höst. En skiva som kommer innehålla en rockigare touch än hennes tidigare alster.

- All country går åt det hållet. I kväll spelar vi helt nytt material och låtar från den senaste skivan.

När hon väl klev upp på scenen såg hon ut som a million bucks i sin vinröda skinnjacka och levererade därefter. Hon öppnade med Flirting with disaster och What´s a little rain till de dryga tusen åskådarnas stora förtjusning. Hennes spelning fortsatte sedan efter denna tidnings pressläggning.

Det är Docksta Bordtennisklubb som arrangerar Skulefestivalens 29:e upplaga. På lördagen fortsätter familjefesten och gästas då bland annat av rockkungen Jerry Williams.

Annons
Annons
Annons