Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Broöppning slog rekord

/
  • Det blev publikrekord och budgeten gick ihop för årets upplaga av endagsfestivalen Broöppning.

Årets upplaga av Broöppning var den fjärde i ordningen, och aldrig tidigare har festivalen besökts av så många.

Annons

Det konstaterar festivalarrangörerna efter den gångna helgen.

– Biljetterna sålde slut vilket innebär att det var 900 personer på festivalen. Det är publikrekord, men sedan har vi ökat antalet platser också, säger Niclas Janson i Musikföreningen Härnta.

Den nya scenen i domkyrkan överträffade arrangörernas förväntningar när Frida Hyvönen fyllde samtliga bänkar redan vid 21-tiden.

– Vi är jättenöjda med satsningen och personligen trodde jag inte att det skulle bli så lyckat som det blev. Om festivalen återkommer nästa år vill vi gärna ha med domkyrkan igen, säger Niclas Janson.

Huruvida det blir en femte festival nästa sommar är nämligen inte bestämt ännu. Niclas Janson säger att beslutet kommer dröja till vintern.

– Det är först då vi vet om det finns underlag för att göra en ny festival. Vi jobbar för att det ska bli en fortsättning, men i nuläget kan vi inte ge några löften, säger han.

Han uppger dock att festivalen gick ihop ekonomiskt och att flera artister, särskilt Alina Devecerski och Deportees, varit mycket positiva över publikens gensvar.

– Det var första året som det regnade under Broöppning men jag tror att vi oroade oss lite i onödan. Folk klädde sig efter vädret och jag tycker inte att det påverkade feststämningen, säger Niclas Janson.

Broöppning arrangerades i lördags på S:t Petri Logen i Härnösand.

Annons
Annons
Annons